Γλυκόπικρη η επανεκλογή στη δημαρχία για την Ελένη Χατζημιχαήλ-Ζητά στήριξη για το Δήμο Ακανθού

Με γλυκόπικρα αισθήματα ανέλαβε τα καθήκοντά της, δήλωσε η Ελένη Μυλωνά Χατζημιχαήλ, Δήμαρχος Ακανθού μετά την ανακήρυξή της στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Η νίκη, είπε, δίνει μια χαρά και μια ανανέωση της ελπίδας ότι «θα συνεχίσω να υπηρετώ αυτή την πόλη, τη βασίλισσά του βορρά». Θέλει να κάνει τους Ακανθιώτες, που την τίμησαν ευτυχισμένους, ανέφερε. «Είπα γλυκόπικρα γιατί θα ήθελα αυτή η ανακήρυξη να γινόταν στο δημαρχιακό μέγαρο που έχουμε στην Ακανθού. Εμείς δεν έχουμε χρέος να στήσουμε γέφυρες, δρόμους ή πλατείες στο χώρο που βρισκόμαστε στην προσφυγιά. Εμείς πρέπει να χτίσουμε νοητούς δρόμους και πλατείες που να οδηγούν από την προσφυγιά στην Ακανθού».

Πρέπει, συνέχισε, να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό μας που καταληστεύεται, βεβηλώνεται, λέγοντας ότι 22 ξωκλήσια και μια μεγάλη εκκλησία του Χρυσοσωτήρος έγιναν τζαμιά και στάβλοι. Εδώ εστιάζουμε, είπε, στη διαφώτιση, γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει τΙ γίνεται εκεί. «Εστιάζουμε στον σφετερισμό των περιουσιών μας που είναι μια καθημερινή πληγή για μας». Εστιάζουν επίσης, είπε, στα προβλήματα των συμπολιτών της Ακανθού που «δεν έχουν ακριβώς πού να αναφέρονται».

Σημείωσε δε ότι ο Δήμος Ακανθού δεν έχει δικούς του πόρους, αλλά εξαρτάται από τον κρατικό προϋπολογισμό και πρέπει να πιέζουν κάθε φορά την Κυβέρνηση για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Ακανθού.

Όπως δούλεψε την προηγούμενη θητεία, με ζήλο και πόθο για επιστροφή και νόστο, όπως ήταν δίπλα τους στη χαρά και στη λύπη, θα συνεχίσει και σε αυτή την θητεία, είπε η κ. Χατζημιχαήλ κι ευχήθηκε ο Χρυσοσώτηρος «να μου δώσει ακόμη περισσότερη δύναμη για να σταθώ στο πλάι τους».

Ευχαρίστησε όσους την τίμησαν με την ψήφο τους, δηλώνοντας ότι και όσοι έκαναν άλλη επιλογή θα είναι ευπρόσδεκτοι δίπλα της, δηλώνοντας ότι θα είναι Δήμαρχος για όλους τους Ακανθιώτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η κυπρο-ουκρανική κοινότητα ζητά από Βουλή να αναγνωριστεί ο λιμός του 1930 ως «γενοκτονία»
«Υπαρξιακό ζήτημα» το Κυπριακό-Προϋπόθεση το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών
Στο στόχαστρο μπήκαν τα ταξίδια χωρίς νόημα του Τατάρ-Υποστηρίζει πως έχει... πολλά καθήκοντα
Επιμένει πως δεν ήταν προσωπικό το ζήτημα του Πόθεν Έσχες ο Σαββίδης μετά την απόφαση του Ανωτάτου
Επιμένει στην «κυριαρχική ισότητα» ο Φιντάν-Πρωτοβουλίες για τα τρία άλφα
Τις προκλήσεις και προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων ανέλυσαν πολιτικοί αρχηγοί
Σήκωσαν το γάντι οι «11» και απαντούν σε Δήμαρχο Δρομολαξιάς-Τον καλούν να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του
Στα άκρα οι σχέσεις δημάρχου και συμβούλων του δήμου Δρομολαξιάς και Μενεού-Μαίνεται για μήνες ο πόλεμος
Οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στα κατεχόμενα, οι υποψίες για deal και η αντίδραση Τατάρ
Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει συνολικά κονδύλια ύψους €3,193 δισ.