Γλυκόπικρη η επανεκλογή στη δημαρχία για την Ελένη Χατζημιχαήλ-Ζητά στήριξη για το Δήμο Ακανθού

Με γλυκόπικρα αισθήματα ανέλαβε τα καθήκοντά της, δήλωσε η Ελένη Μυλωνά Χατζημιχαήλ, Δήμαρχος Ακανθού μετά την ανακήρυξή της στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Η νίκη, είπε, δίνει μια χαρά και μια ανανέωση της ελπίδας ότι «θα συνεχίσω να υπηρετώ αυτή την πόλη, τη βασίλισσά του βορρά». Θέλει να κάνει τους Ακανθιώτες, που την τίμησαν ευτυχισμένους, ανέφερε. «Είπα γλυκόπικρα γιατί θα ήθελα αυτή η ανακήρυξη να γινόταν στο δημαρχιακό μέγαρο που έχουμε στην Ακανθού. Εμείς δεν έχουμε χρέος να στήσουμε γέφυρες, δρόμους ή πλατείες στο χώρο που βρισκόμαστε στην προσφυγιά. Εμείς πρέπει να χτίσουμε νοητούς δρόμους και πλατείες που να οδηγούν από την προσφυγιά στην Ακανθού».

Πρέπει, συνέχισε, να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό μας που καταληστεύεται, βεβηλώνεται, λέγοντας ότι 22 ξωκλήσια και μια μεγάλη εκκλησία του Χρυσοσωτήρος έγιναν τζαμιά και στάβλοι. Εδώ εστιάζουμε, είπε, στη διαφώτιση, γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει τΙ γίνεται εκεί. «Εστιάζουμε στον σφετερισμό των περιουσιών μας που είναι μια καθημερινή πληγή για μας». Εστιάζουν επίσης, είπε, στα προβλήματα των συμπολιτών της Ακανθού που «δεν έχουν ακριβώς πού να αναφέρονται».

Σημείωσε δε ότι ο Δήμος Ακανθού δεν έχει δικούς του πόρους, αλλά εξαρτάται από τον κρατικό προϋπολογισμό και πρέπει να πιέζουν κάθε φορά την Κυβέρνηση για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Ακανθού.

Όπως δούλεψε την προηγούμενη θητεία, με ζήλο και πόθο για επιστροφή και νόστο, όπως ήταν δίπλα τους στη χαρά και στη λύπη, θα συνεχίσει και σε αυτή την θητεία, είπε η κ. Χατζημιχαήλ κι ευχήθηκε ο Χρυσοσώτηρος «να μου δώσει ακόμη περισσότερη δύναμη για να σταθώ στο πλάι τους».

Ευχαρίστησε όσους την τίμησαν με την ψήφο τους, δηλώνοντας ότι και όσοι έκαναν άλλη επιλογή θα είναι ευπρόσδεκτοι δίπλα της, δηλώνοντας ότι θα είναι Δήμαρχος για όλους τους Ακανθιώτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»