Προαναγγέλλουν μειώσεις στα καύσιμα οι πρατηριούχοι-Ζητούν συνάντηση με ΠτΔ για ροές στα κατεχόμενα

Περαιτέρω μειώσεις στα καύσιμα προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι, οι οποίοι αν και δεν γνωρίζουν τη μέρα που θα καταγραφεί η πτώση, εντούτοις, παρατηρώντας την τιμή του βαρελιού διεθνώς η οποία έχει καθοδική πορεία, εκτιμούν ότι αυτή θα μετακυλιστεί σύντομα και στα κυπριακά πρατήρια.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση, η Αμόλυβδη 95 κυμαίνεται γύρω στα 1,53 σεντς, η Αμόλυβδη 98 στα 1,57 σεντς, το Πετρέλαιο Κίνησης στα 1,54 σεντς και το Πετρέλαιο Θέρμανσης στα 1,09 σεντς. Την ώρα που οι καταναλωτές, χαρακτηρίζουν ως υψηλές τις εν λόγω τιμές, από την πλευρά τους οι πρατηριούχοι δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι, ενώ θετικό για τους ίδιους, είναι πως έρχονται περαιτέρω μειώσεις και ειδικότερα στις τιμές του πετρελαίου.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, εξήγησε ότι ο λόγος των μειώσεων που αναμένονται, έγκειται στο γεγονός ότι πέφτει η τιμή του πετρελαίου διεθνώς, η οποία στην παρούσα φάση είναι στα 80 δολάρια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, «οι μειώσεις στις τιμές είναι ετεροχρονισμένες και γι’ αυτό τον λόγο καθυστερούν να γίνουν αντιληπτές, για διάστημα περίπου δυο εβδομάδων».

Γενικώς, η εκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα στους πρατηριούχους, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, «είναι πως οι τιμές που υπάρχουν στην αγορά είναι αρκετά καλές και ικανοποιητικές. Οι πολίτες δεν είναι τόσο απογοητευμένοι πλέον από τα καύσιμα, αλλά είναι απογοητευμένοι από τα φαγώσιμα και τα προϊόντα στην αγορά που οι τιμές τους παραμένουν στα ύψη».

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί ανάμεσα στους πρατηριούχους για τις ασταμάτητες ροές Ε/κ προς τα κατεχόμενα για την προμήθεια καυσίμων και γι’ αυτό τον λόγο πρόκειται να αποστείλουν επιστολή προς τον Πρόεδρο, ώστε να πραγματοποιήσουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, προς επίλυση του διαχρονικού προβλήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, «συνεχίζονται καθημερινώς με εντατικούς ρυθμούς οι ροές στα κατεχόμενα από πολίτες για να προμηθευτούν φθηνότερα καύσιμα και δυστυχώς επειδή βλέπουμε ότι δεν αλλάζει κάτι, θα ζητήσουμε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δούμε τα επόμενα βήματα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Εντός επόμενων ημερών πρόκειται να αποστείλουμε τη επιστολή για τη συνάντηση και να συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν με τον ίδιο τον Πρόεδρο, καθώς την προηγούμενη φορά, δεν ήταν με τον κ. Χριστοδουλίδη η συζήτηση, αλλά με άλλο εκπρόσωπό του».

Δεν περιμένουν μειώσεις, αλλά σταθεροποίηση οι καταναλωτές

Από την πλευρά τους πάντως οι καταναλωτές, εκφράζουν τη δυσπιστία τους για τις μειώσεις που αναμένονται, αφού πιστεύουν ότι αυτές θα σταθεροποιηθούν στις τιμές που βρίσκονται σήμερα, την ώρα που παρατηρούνται αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριο Δρουσιώτη, «οι τιμές έχουν καθοδική πορεία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο πέφτουν δεν προσφέρουν ικανοποίηση. Η εκτίμησή μας, είναι ότι έπρεπε να ήταν μεγαλύτερες οι μειώσεις, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν σε ένα δεκαπενθημέρο εάν θα είναι πτωτικές. Πάντως, προσωπικά, θεωρώ ότι οι τιμές δεν θα μειωθούν περισσότερο και θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε από συγκεκριμένη εταιρεία τρία σεντς μείωση στη βενζίνη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θεωρούμε ότι θα παραμείνουν ως έχουν οι τιμές».

Επιπρόσθετα, ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι, οι καταναλωτές δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι, «διότι την ίδια ώρα που ανακοινώνονται μειώσεις στα καύσιμα, υπάρχει αύξηση στο ρεύμα, άρα για τον καταναλωτή δεν υπάρχει διαφορά, αφού όσα γλυτώνει από τη μια, τα πληρώνει από την άλλη. Η ακρίβεια παραμένει στον καταναλωτή και αυτές οι μειώσεις δεν προσφέρουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν αυξάνονται περισσότερο τα καύσιμα».

Δειτε Επισης

Βγάζει offside την Αστυνομία η ΚΟΠ-«Καμία σχέση τα επεισόδια με το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων»
Διελκυστίνδα Κυβέρνησης-Βουλής οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα επεισόδια
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα
Αρχίζει εκστρατεία για τον καρκίνο του θυρωειδούς-Δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στις γυναίκες
Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Πώς απαντά για τρύπες στα μέτρα της Αστυνομίας ο Χαρτσιώτης-Εγχειρίστηκε τραυματίας αστυνομικός
Δηλώνουν έτοιμοι για συνέχιση του πολέμου στη Χαμάς-«Συσσώρευση εμπειριών, στρατολογήθηκαν νέες γενιές»
Νέα φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ-Συνελήφθη από το FBI 58χρονος
Επιδρομή της Ρωσίας με drones στο Κίεβο-Καταρρίψεις από αντιαεροπορικά συστήματα