Κ. Μητσοτάκης:Δεν πιάσαμε τον στόχο που είχαμε θέσει στις Ευρωεκλογές

Στη χαμηλότερη επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές από τον στόχο του 33%, που είχε θέσει αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δηλώσεις του μετά τη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Πιο συγκεκριμένα, με ενσωματωμένο το 81,35% των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,77% και 7 έδρες.

«Δεν θα κρύψω την αλήθεια. Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο τον οποίο είχαμε θέσει», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Παρ’ όλα αυτά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «πολίτες που μας στήριξαν το 2023, ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη».

Παράλληλα, σημείωσε ότι προεκλογικά έλλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για τη θέση της Ελλάδας σε αυτή, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι στο νέο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι ισχυρή η παρουσία της ακροδεξιάς.

Ακόμη, αναγνώρισε ότι στη σημερινή ψηφοφορία πολλοί πολίτες επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, με σημαντικότερο το πρόβλημα της ακρίβειας.

«Σέβομαι αυτή την επιλογή τους. Είτε αυτή εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή, που δυσκολεύει ίσως την εξαγωγή συμπερασμάτων, είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην υποχώρηση κυβερνητικών κομμάτων σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, εκτιμώντας ότι «η Νέα Δημοκρατία παραμένει ισχυρή και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη».

«Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Από αύριο στεκόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για μεγαλύτερη δουλειά, για μεγαλύτερη προσπάθεια και λιγότερες αστοχίες», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντίδραση Συνδέσμου Φυλακισμένων για την επιχείρηση στις Φυλακές-«Δεν επιτρέπεται έρευνα με γενική συγκατάθεση, παραβίαση δικαιωμάτων»
Χειροπέδες σε οκτώ πρόσωπα που καταζητούνταν για την άγρια συμπλοκή στη Λεμεσό
Η νέα Κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ-Ποιοι αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια επίσημα
Ο Στάρμερ σχηματίζει τη νέα Κυβέρνηση-Υπ. Οικονομικών η 45χρονη Ρέιτσελ Ριβς, υπουργός Εξωτερικών ο Λάμι
Ο Economist απαξιώνει τον Μπάιντεν, βάζει στη θέση του ένα «πι» και τον καλεί να αποσυρθεί
Καταδικάστηκε συνταξιούχος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο 15χρονες-Κατέβασε το παντελόνι του και έκανε άσεμνες χειρονομίες
Άγρια καταδίωξη με μετανάστες και διακινητή ανοιχτά της Χίου-Πυροβόλησαν κατά λιμενικών
Σκάνδαλο στη Γαλλία με τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες-Ασκήθηκε δίωξη κατά της Nestlé France
ΥΠΕΞ Ελλάδας: Καινοφανής η απόφαση Αλβανίας για αφαίρεση αξιώματος Μπελέρη
Εκτός λίστας ο μάρτυρας που εμπλέκει συναυτουργό στην δολοφονία Ανδρονίκου-Απέσυρε τους ισχυρισμούς του