Σε αναβρασμό τα κόμματα-Ξεψαχνίζουν τα οργανωτικά, πήραν φωτιά τα τηλέφωνα

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα, ενόψει των τελευταίων ωρών της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτικές δυνάμεις κάθονται πάνω από τα οργανωτικά τους και βρίσκονται σε διαδικασία κινητοποίησης των ψηφοφόρων τους, ώστε να προσέλθουν στις κάλπες.

Είναι μια διαδικασία που συνηθίζεται, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι, καθώς ξεκαθαρίζει ποιοι πήγαν και ποιοι δεν πήγαν στις κάλπες και το περιθώριο κινητοποίησης που υπάρχει. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν μια πρώτη εικόνα από το πρωί και γνωρίζουν πόσο καλά τα πάνε, ενώ πάντοτε ποντάρουν στις ψήφους του απογεύματος, καθώς τα πρωινά της Κυριακής πολύς κόσμος έχει άλλες υποχρεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αν και η προσέλευση είναι ελαφρώς ανεβασμένη, όλοι αναγνωρίζουν πως υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που δεν άσκησαν ακόμη το εκλογικό τους δικαίωμα και έτσι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να μην επιλέξει την αποχή, αλλά να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει. Την προσπάθεια αυτή ενδεχομένως να δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς ο καιρός προσφέρεται για βουτιές στη θάλασσα, ενώ σε κάποιες περιοχές της Κύπρου, όλως παραδόξως, βρέχει, κάτι που επίσης ενδεχομένως να λειτουργεί αποτρεπτικά για κάποιους πολίτες.

Τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε εγρήγορση, καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα, ώστε να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση, η οποία ευελπιστούν ότι, εάν προέρχεται από άτομα της δικής τους εκλογικής βάσης, θα οδηγήσει σε καλύτερα ποσοστά.

Σημειώνεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα διαφάνηκε πως η ιδιομορφία των διπλών εκλογών δυσκόλεψε αρκετά τα κόμματα, καθώς αφενός έπρεπε να μοιράσουν τις δυνάμεις τους ανάμεσα σε πολλαπλά ταμπλό και αφετέρου ήταν αντιμέτωπα με την άγνοια και τη σύγχυση των πολιτών, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν αντιλαμβάνονταν για ποια αξιώματα θα καλούνταν να ψηφίσουν, πόσο μάλλον να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα. Για αυτό και ενδεχομένως αυτές οι τελευταίες ώρες των εκλογών να κινούνται περισσότερο στα φυσιολογικά πλαίσια που είναι συνηθισμένα να λειτουργούν.

Δειτε Επισης

Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Πώς απαντά για τρύπες στα μέτρα της Αστυνομίας ο Χαρτσιώτης-Εγχειρίστηκε τραυματίας αστυνομικός
Δηλώνουν έτοιμοι για συνέχιση του πολέμου στη Χαμάς-«Συσσώρευση εμπειριών, στρατολογήθηκαν νέες γενιές»
Νέα φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ-Συνελήφθη από το FBI 58χρονος
Επιδρομή της Ρωσίας με drones στο Κίεβο-Καταρρίψεις από αντιαεροπορικά συστήματα
Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας στο μενού του καιρού
Στο εδώλιο της Βουλής Αστυνομία και ΥΚΕ για την υπόθεση με τις ανήλικες-Η ώρα των εξηγήσεων
Η πλατφόρμα του δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας
Λάθη, συγκυρία ή το παιγνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο;
Ζήτησε έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια στο Αλφαμέγα ο Χαρτσιώτης-Τρεις αστυνομικοί τραυματίες