Ανεβασμένη η προσέλευση μέχρι το μεσημέρι-Το στοίχημα και η διαφοροποίηση

Ανεβασμένη σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές και εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν η προέλευση μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, όταν έκλεισαν οι κάλπες για μεσημεριανό διάλειμμα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών, παγκύπρια προσήλθε στις κάλπες το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων, ποσοστό 25,4%. Το αντίστοιχο ποσοστό στις Ευρωεκλογές του 2019 ήταν 19% καις τις τοπικές εκλογές του 2016 23,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όλες οι επαρχίες σημείωσαν άνοδο με εξαίρεση τη Λευκωσία, η οποία είχε χαμηλότερη προσέλευση. Πιο συγκεκριμένα, οι Λευκωσιάτες ψήφισαν σε ποσοστό 21,3%, σε σχέση με το 23,9% του 2019 και το 23,2% του 2016. Η άλλη εξαίρεση αφορά τα ειδικά εκλογικά κέντρα για τους Τουρκοκύπριους, καθώς φέτος προσήλθαν 2,7% έναντι του 3,3% το 2019.

Στην αντίπερα όχθη, οι Παφίτες αύξησαν κατά πολύ την προσέλευσή τους, με 40% φέτος, έναντι 21,3% το 2019 και 31% το 2016. Αντίστοιχα ψηλή ήταν και η προσέλευση στην Αμμόχωστο, με το 39,,8% να ψηφίζουν πρι9ν από το μεσημέρι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν το 2019 18,8% και το 2016 24,8%.

Στη Λάρνακα η προσέλευση κινήθηκε στο 35,2%, έναντι 21% στις προηγούμενες Ευρωεκλογές και 24,3% στις προηγούμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη Λεμεσό το ποσοστό προσέλευσης ήταν 30,4%, ενώ το 2019 ανήλθε στο 18,2% και το 2019 στο 21,9%. Στις κάλπες εξωτερικού η προσέλευση ήταν κατά σχεδόν δύο μονάδες ανεβασμένη, καθώς στις προηγούμενες Ευρωεκλογές μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει το 17%, ενώ σήμερα ψήφισαν το 18,8%.

Υπενθυμίζεται ότι η αυξημένη προσέλευση αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους λόγους που αποφασίστηκε η ταυτόχρονη πραγματοποίηση των Ευρωεκλογών και των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού θεωρήθηκε ότι θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους ψηφοφόρους, λόγων των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών. Το ερώτημα είναι κατά πόσον θα διατηρηθούν τα υψηλότερα νούμερα προσέλευσης και το απόγευμα και μέχρι πού θα φτάσει η συμμετοχή και κατά πόσον θα είναι σημαντική η διαφοροποίηση.

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»