«Κανένας κόλοκος δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα»-Απαντά γιατί δεν παρέλαβε το ψηφοδέλτιο ο Θεμιστοκλέους

Τη δική του εξήγηση για την άρνηση του να ψηφίσει δίνει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι είναι έτοιμος να δώσει εξηγήσεις και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, μετέβη στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζει και πριν πάει πίσω από το παραβάν για να ψηφίσει, ξεχώρισε το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, λέγοντας στους εφόρους που βρίσκονταν στο κέντρο πως, «εγώ για Ευρωεκλογές δεν ψηφίζω».Ακολούθως ο κ. Θεμιστοκλέους, έριξε τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και αποχώρησε χωρίς να το ρίξει, παρά τις υποδείξεις του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευτράπελα με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους στη Λεμεσό-Αρνήθηκε να παραλάβει το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών

Σε ανάρτησή του, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρει χαρακτηριστικά πως, «καμία σχέση δεν υφίσταται μεταξύ του δικαιώματος της αποχής και της υποχρέωσης κάποιος να συμμετάσχει και να ψηφίσει άκυρο ή λευκό. Το δικαίωμα του ψηφοφόρου να πάει να ψηφίσει ή να μην πάει να ψηφίσει είναι ιερό, απαραβίαστο κι απαράγραπτο. Αν πάει να ψηφίσει εξίσου ιερό, απαραβίαστο κι απαράγραπτο είναι το δικαίωμα του να ρίξει το ψηφοδέλτιο του έγκυρο, άκυρο ή λευκό. Όταν διαφορετικές εκλογές γινόντουσαν σε διαφορετικές ημερομηνίες η κάθε μία, άπαντες οι πολίτες είχαν το δικαίωμα της αποχής. Τώρα επειδή αυτές οι διαφορετικές εκλογές γίνονται την ίδια μέρα κάποιοι φωστήρες αποφάσισαν ότι εάν θα συμμετέχει ο πολίτης σε μία εκλογή τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να συμμετέχει σε όλες. Κάτι τέτοια μόνο σε υποσαχάριες μπανανίες θα μπορούσε να συμβεί. Κι αφού θα συμμετάσχει σε όλες υποχρεωτικά, εάν ο πολίτης δεν θέλει τότε υποχρεωτικά είτε θα πρέπει να το ρίξει άκυρο είτε λευκό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Όπως προσθέτει ο κ. Θεμιστοκλέους, «το δικαίωμα της αποχής οι φωστήρες αυτοί το μετέτρεψαν σε υποχρεωτική συμμετοχή, δηλαδή οι φωστήρες το κατάργησαν. Λοιπόν, αυτό που έκανα σήμερα το έκανα διότι πρώτον, μόνον ένας βουλευτής θα μπορούσε να το κάνει, δεύτερον διότι κανένας δεν θα μπορούσε να μου στερήσει τη συμμετοχή στις άλλες εκλογές και διότι ενώ προειδοποίησα το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Απρίλη γραπτώς το Υπουργείο ούτε καν μου απάντησε. Και φυσικά είμαι έτοιμος να δώσω εξηγήσεις και να υπερασπιστώ τον εαυτόν μου ενώπιον της δικαιοσύνης, που όπως μου μετέφεραν φίλοι κάποιος αρμόδιος υπαινίχθηκε ότι θα ζητήσει».

Ως υστερόγραφο, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρει, «σεβασμός στο Σύνταγμα και τους συνάδοντας με αυτό νόμους. Οι εκλογές είναι δικαίωμα. Και συνεπώς αν θέλει κάποιος το ασκεί ή αν δεν θέλει δεν το ασκεί. Κανένας κόλοκος δεν μπορεί να στερήσει από έναν ψηφοφόρο το δικαίωμα της ΑΠΟΧΗΣ και να τον υποχρεώσει να συμμετέχει και να ρίξει άκυρο ή λευκό».

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ασφάλεια στην Κύπρο και των Κυπρίων στην περιοχή
Πέραν των €10 δισ. ο προϋπολογισμός για το 2025
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ο Νίκος Τορναρίτης
Εκτιμήσεις πως είμαστε ένα βήμα πριν την ανοιχτή σύρραξη Ισραήλ και Ιράν-Οι εκτιμήσεις για την Κύπρο
Σε ετοιμότητα το C-130 για μεταγωγή Κυπρίων και Ελλαδιτών από τον Λίβανο-Πιθανή συνδρομή στρατιωτών
Μήνυμα του Ισραηλινού Πρέσβη στην Κύπρο-«Είμαι καλά, ψευδής η είδηση απαγωγής μου»
Το μήνυμα Γκουτέρες για την 1η Οκτωβρίου-«Τώρα είναι η ώρα για αλληλεγγύη και κοινές λύσεις»
Κ. Σακελαροπούλλου: Αναγκαία η συμπόρευση Ελλάδας-Κύπρου ενόψει προκλήσεων
Ανασκοπεί την κατάσταση το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας-Σε επαφή με τα γειτονικά κράτη η Κυβέρνηση
Αυτόματη η παραχώρηση πολεοδομικής βεβαίωσης σε αναπτύξεις χαμηλού ρίσκου-Σε ισχύ το διάταγμα