Εισαγγελική παρέμβαση για κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία-Μοιράζουν εμφιαλωμένα νερά (pics)

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εντοπίστηκαν σε χωριά της Μαγνησίας λόγω μόλυνσης του νερού.

Σύμφωνα με το gegonotanews, συνεχίζονται οι έρευνες για το πώς μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν νερό το Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο, την ώρα το Κέντρο Υγείας δέχεται διαρκώς πολίτες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Παράλληλα, στους πολίτες μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά, καθώς υπάρχει σχετική οδηγία να μην χρησιμοποιούν καθόλου το νερό της βρύσης.

magnisia4.jpeg

magnisia3.jpeg

magnisia2.jpeg

magnisia1.jpeg

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μόλυνση από σαλμονέλα, πώς φαίνεται να δημιουργήθηκε το πρόβλημα

Στο βακτήριο της σαλμονέλας φαίνεται πώς οφείλονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, εν αναμονή και των επίσημων αποτελεσμάτων, εντός της ημέρας, των δειγματοληψιών που έχουν ληφθεί και έχουν αποσταλεί σε διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο νερό της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το πρόβλημα εκ πρώτης φαίνεται να σχετίζεται με εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, που επλήγησαν από τις καταστροφές που προκάλεσε το πέρασμα του «Daniel» στη Μαγνησία. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν εργασίες και στους αγωγούς όμβριων υδάτων και πιθανότατα εισχώρησε ακατάλληλο νερό στο δίκτυο ύδρευσης.

Σημειώνεται ότι το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ για αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στις 31 Μαΐου, διενήργησε την ίδια ημέρα δειγματοληψίες πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, καθώς και από την κεντρική υδατοδεξαμενή Ριζομύλου - Στεφανοβικείου. Τα δείγματα στάλθηκαν στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας στη Λάρισα, απ’ όπου σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα ενημερώθηκε και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για τη λήψη μέτρων, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, αναλυτική διερεύνηση των κρουσμάτων, έλεγχος του δικτύου ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, καθώς και λήψη δειγμάτων πόσιμου νερού του δικτύου ύδρευσης.

Δειτε Επισης

Μόλις 35 βουλευτές ενημερώθηκαν για τη δικογραφία για τα Τέμπη
Αιματηρό επεισόδιο στη Ρόδο-Τραπέζια, γροθιές και απειλές με μαχαίρι σε νυχτερινό κέντρο -
Ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επτάχρονου στο Ζεφύρι
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κυλικείο, πέταξαν αντικείμενα σε λεωφορείο στην Πολυτεχνειούπολη
Δεκαπέντε χρόνια από την τραγωδία στη Marfin-Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που έσωσαν από το μπαλκόνι
Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 η δίκη Πισπιρίγκου στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Ξετυλίγουν το κουβάρι της φονικής έκρηξης στη Θεσσαλονίκη-Εξετάζουν το σακίδιο με τα εκρηκτικά
Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
Δεν έφτιαξε τη βόμβα η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ψάχνουν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα