Περιμένει τα πρακτικά του Δικαστηρίου και προχωρεί με επίσημη καταγγελία εναντίον του Χριστοφίδη ο Γιαννάκη

«Και θέλω να τελειώσω με το εξής: σκάνδαλο «Γιαννάκης Γιαννάκη». Πριν πόσα χρόνια έχει γίνει; Πριν από αρκετά χρόνια. Ο κ. Γιαννάκη συνεχίζει να είναι υπάλληλος του Οργανισμού Νεολαίας, να λαμβάνει μισθό, η υπόθεση αναβάλλεται συνεχώς και οι κακές γλώσσες μιλούν για μια μεθόδευση μέχρι και τη συνταξιοδότηση! Τζαι εγώ θέλω να πω ότι, αν ήταν μία φορά σκάνδαλο το τι συνέβη, είναι πολλές περισσότερες φορές σκάνδαλο αυτή η πολιτεία να γνωρίζει και να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, αντί να μεριμνά να αποδώσει πραγματική δικαιοσύνη. Επαναλαμβάνω, ελπίζω να μην περάσουν και άλλα αρκετά χρόνια τζιαι να συζητούμε ακόμα ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να είχε επιλυθεί εδώ και μερικά χρόνια».

Η πιο πάνω ήταν η δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφίδη, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στις 14 Μαρτίου 2024, η οποία στάθηκε η αφορμή για καταχώρηση νέας αίτηση, στο πλαίσιο της εξέτασης των προδικαστικών εντάσεων, από την πλευρά του πρώην Επίτροπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, η υπόθεση του οποίου εκδικάζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Δεδομένου πως η καταχώρηση της αίτησης απορρίφθηκε από το Δικαστήριο, το οποίο υπέδειξε μεταξύ άλλων πως αρμόδιο όργανο για να διερευνήσει την καταγγελία της υπεράσπισης, η οποία κάνει λόγο για παρέμβαση στην δικαστική διαδικασία, είναι η Αστυνομία, θέση την οποία υποστήριξε και η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα, ο Γιαννάκη Γιαννάκη περνά στο επόμενο στάδιο, με βάση τα όσα λέχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία.

Σημειώνεται, πως το Δικαστήριο ανέφερε πως πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία που θα πρέπει να διερευνηθεί, ενώ η ίδια ήταν και η θέση της εκπροσώπου της Εισαγγελίας, που υπέδειξε πως θα πρέπει να διερευνηθεί από την Αστυνομία.

Όπως ήδη αναφέρθηκε και ενώπιον Δικαστηρίου, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε τα πρακτικά της διαδικασίας, στα οποία είναι καταγεγραμμένα τα όσα λέχθηκαν τόσο από το Δικαστήριο όσο και από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής, ώστε ο κατηγορούμενος να μεταβεί στην Αστυνομία για επίσημη καταγγελία. Πράγμα το οποίο, αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών.

Από εκεί και πέρα, η Αστυνομία θα κληθεί να διερευνήσει την καταγγελία που αφορά την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως οι βουλευτές καλύπτονται από ασυλία και ως εκ τούτου άγνωστο με ποιο τρόπο θα ενεργήσουν οι Αρχές.

Σημειώνεται, πως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, αναφορικά με τα όσα λέχθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε επί του ζητήματος που εγέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, λέγοντας πως:

«Ο δικηγόρος του Γιαννάκη Γιαννάκη (19- thirteen) ζήτησε νέα καθυστέρηση στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης γιατί, άκουσον-άκουσον, κατήγγειλε ότι, επειδή από το βήμα της Ολομέλειας ζήτησα επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη στην τραγελαφική αυτή υπόθεση «των αρίστων», αποτελεί επέμβαση στη δικαιοσύνη! Η φίμωση δεν θα περάσει! Εκφράζοντας το αίσθημα των πολιτών αλλά και το θεσμικό χρέος μας ως βουλευτές αυτής της χώρας, έχουμε υποχρέωση να ασκούμε κριτική και να ζητούμε επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με σεβασμό προς το λαό και τη δικαιοσύνη. Σε μια υπόθεση που «σπούδασα πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στην πολιτική» και πήρα βαθμό 19 (thirteen) στο σχολείο, που συντάραξε την κοινωνία της πατρίδας».

Σε ό,τι αφορά την εκδίκαση της υπόθεσης, από την οποία πλέον βγαίνει εκτός προδικαστικών ενστάσεων η καταγγελία Γιαννάκη εναντίον Χριστοφίδη, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, κατά την επόμενη ακροαματική διαδικασία αναμένεται η υπεράσπιση του κατηγορούμενου να αγορεύσει επί της αίτησης του, που αφορά μεταξύ άλλων - κατά τη θέση του - την παραβίαση του δικαιώματος της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας, λόγω των δηλώσεων που είχαν γίνει από πολιτικά πρόσωπα, αλλά και από την αντιμετώπιση που έτυχε από τα ΜΜΕ.

Αίτηση, στην οποία έφερε ένσταση η Κατηγορούσα Αρχή και ως εκ τούτου, οι δύο πλευρές αναμένεται να αγορεύσουν επί των θέσεων τους και στη συνέχεια το Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του.

Υπενθυμίζεται, πως η υπόθεση πλαστογραφίας αποκαλύφθηκε στις 26 Μαΐου 2021 από τον Γενικό Ελεγκτή, ωστόσο καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο ένα χρόνο μετά, αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας. Αρχικά, ο κ. Γιαννάκη αντιμετώπιζε δεκαοκτώ κατηγορίες, ωστόσο από το κατηγορητήριο η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να αφαιρέσει τις κατηγορίες που αφορούσαν τα χρήματα που λάμβανε από στον Οργανισμό Νεολαίας, αφού κρίθηκε πως επρόκειτο για δεδουλευμένα του κατηγορούμενου. Ως εκ τούτου, στις 9 Ιουνίου 2022 του απαγγέλθηκαν οκτώ κατηγορίες, τέσσερις για πλαστογραφία και άλλες τέσσερις για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, στις οποίες ο κατηγορούμενος απάντησε μη παραδοχή.

Το Δικαστήριο κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, προέβη σε υποδείξεις και στις δύο πλευρές αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται εδώ και ένα χρόνο, καλώντας τις δύο πλευρές να συνεργαστούν και στέλνοντας τους το μήνυμα πως η υπόθεση θα πρέπει να προχωρήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποδείξεις Δικαστηρίου για την καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης Γιαννάκη-Καταγγελία κατά Χριστοφίδη

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας