Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις διπλές εκλογές-Έκκληση Κυβέρνησης στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες

Έκκληση και μήνυμα προς όλους τους πολίτες να προσέλθουν την άλλη Κυριακή στις κάλπες και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, «για το οποίο παλαιότερες γενιές είχαν θυσιαστεί για να αποκτήσουμε», απηύθυνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος λέγοντας ότι η Κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να διασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά την ημέρα των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων της Kοινότητας Κοντεμένου στη Λευκωσία, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, «όπως κρίσιμη είναι κάθε εκλογική αναμέτρηση για τη χώρα μας», αλλά και ιδιαίτερη, αφού συμπίπτει με την εφαρμογή μιας από των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων που έχουν εγκριθεί, αυτή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «η οποία στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, κάτι που είναι βασικός άξονας του προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ως Κυβέρνηση, μαζί με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, πρόσθεσε, εργάζονται πυρετωδώς για να διασφαλίσουν ότι και κατά τη διάρκεια της μέρας των εκλογών –όπου θα έχουμε διπλές εκλογές με πολλά ψηφοδέλτια, αντιλαμβάνεστε τον βαθμό της πολυπλοκότητας– έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα. Ευχαρίστησε δε τους λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών και όλους όσοι έχουν εργαστεί πέραν του ωραρίου τους γι’ αυτό.

«Επειδή είναι βασική πεποίθηση μας ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη, ιδιαίτερα για μια ημικατεχόμενη πατρίδα, καλούμε και στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας να προσέλθουν την άλλη Κυριακή στις κάλπες και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, για το οποίο παλαιότερες γενιές είχαν θυσιαστεί για να αποκτήσουμε».

Είναι η στιγμή της δημοκρατίας, που ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να στείλει τα δικά του και τα δικά της μηνύματα, μέσα από τον πλέον δημοκρατικό, τον πιο αγνό τρόπο, ασκώντας το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα, κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε στο Προεδρικό το βιογραφικό έργο «Ζέτα Αιμιλιανίδου-«Τύγχανε αναγνώρισης, σεβασμού και αποδοχής από όλο τον κόσμο»
Χαμηλές οι προσδοκίες Ερχιουρμάν για το άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη
Σταθερός πυλώνας διαχείρισης ανθρωπιστικών κρίσεων στην περιοχή η Κύπρος
Κρίσιμης σημασίας η Μεσόγειος για την ΕΕ-«Ζωτικής σημασίας η MED9 για διασφάλιση της μεσογειακής ατζέντας
Πρόταση νόμου για περιορισμό των κοινοβουλευτικών θητειών ενώπιον των βουλευτών
Στιούαρτ: Οι Κύπριοι πρέπει να μάθουν να ζουν και πάλι μαζί στο νησί
Στην Προεδρία της Αντιπροσωπείας Ευρωκοινοβουλίου-Σερβίας ο Λουκάς Φουρλάς
Να επιμείνει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανεξαρτήτως τουρκικής στάσης κάλεσε η Αννίτα τον ΠτΔ
Επιμένει ότι η Ομοσπονδία δεν είναι στο μενού της τριμερής ο Ερτουγρούλογλου
Διαψεύδει τον Τατάρ ο Πρόεδρος-«Δεν υπάρχει οτιδήποτε που είναι ανοιχτής ατζέντας»