Πέθανε η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα

Η Μάριαν Ρόμπινσον, μητέρα της  πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, πέθανε την Παρασκευή 31/05 σε ηλικία 86 ετών, δήλωσαν οι οικογένειες Ομπάμα και Ρόμπινσον.

Η Ρόμπινσον, που την αποκαλούσαν στοργικά την «πρώτη γιαγιά», έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα των εγγονών της, Μάλια και Σάσα Ομπάμα, κατά τα πρώτα τους χρόνια στον Λευκό Οίκο.

«Ως αδερφή, θεία, ξαδέρφη, γειτόνισσα και φίλη τόσο πολλών, την αγαπούσαν αμέτρητοι άνθρωποι, η ζωή των οποίων βελτιώθηκε με την παρουσία της», αναφέρουν οι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, Κρεγκ και Κέλι Ρόμπινσον και τα παιδιά τους σε ανακοίνωσή τους.

«Πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί, και αυτή τη στιγμή, κανείς από εμάς δεν είναι σίγουρος πώς ακριβώς θα προχωρήσουμε χωρίς αυτήν», ανέφερε η δήλωση.

«Η μητέρα μου, Μάριαν Ρόμπινσον, ήταν ο βράχος μου, πάντα εκεί για οτιδήποτε χρειαζόμουν», έγραψε η Μισέλ Ομπάμα στο Χ. «Αποτελούσε το ίδιο σταθερό στήριγμα για όλη την οικογένειά μας και είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα για την απώλειά της σήμερα», πρόσθεσε.
«Υπήρχε και θα υπάρχει μόνο μία Μάριαν Ρόμπινσον. Μέσα στη λύπη μας, μας ανυψώνει το εξαιρετικό δώρο της ζωής της. Και θα περάσουμε τα υπόλοιπα δικά μας προσπαθώντας να ζήσουμε στο παράδειγμά της», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα στο X.

Η Ρόμπινσον μετακόμισε με το ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες τους Σάσα και Μαλία στον Λευκό Οίκο το 2009, μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Παρέμεινε εκεί στη διάρκεια των οκτώ χρόνων της προεδρίας του και βοηθούσε στη φροντίδα των εγγονών της.

Πηγή: CNN.gr

Δειτε Επισης

Ντρίμπλες από το Κρεμλίνο-«Ίσως» να υπάρξει συνάντηση του Πούτιν με τον Ζελένσκι, ο όρος της Μόσχας
Πακέτο έργων ύψους 660 εκ. ευρώ για ανάπτυξη της Λεμεσού ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή-Επεξεργάζεται τη μετεγκατάσταση ενός εκ. Παλαιστινίων στη Λιβύη
Τουλάχιστον 100 νεκροί σε ισραηλινους βομβαρδισμούς στη Γάζα-Για «εθνοκάθαρση» προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Καταγγελίες κατά της Κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ-Προωθεί νομοσχέδιο για επιβολή φόρου 30% στις δωρεές
Ο Moody's υποβάθμισε το αμερικανικό αξιόχρεο-Oργισμένη αντίδραση του Λευκού Οίκου
Επιστροφή στο σημείο μηδέν μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών για την Ουκρανία-Τα τρία συμπεράσματα
Αχρησιμοποίητες τουλάχιστον 80 κλίνες λόγω έλλειψης νοσηλευτών-Προκαταρκτική συμφωνία ΟΚΥπΥ με συντεχνίες
Μετά τα κρούσματα ιλαράς στην Κύπρο αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί παιδιών-Ανησυχία για την κατάσταση στην ΕΕ
Από κατηγορούμενος στην υπόθεση Μεταξά… ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής-Προκλητικοί διορισμοί ΑΑΔΙΠΑ, αποκαλυπτική έρευνα