Χαρτσιώτης: Πολύ καλύτερη η κατάσταση στο σημείο της πυρκαγιάς

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στο σημείο της πυρκαγιάς, που μαίνεται από νωρίς στο απόγευμα στον Άγιο Συλά στη Λεμεσό, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν ακόμα περισσότερο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, από το προωθημένο κέντρο ελέγχου που έχει στηθεί για την πυρκαγιά, ο αρμόδιος Υπουργός έκανε λόγο για «ακόμα μια τρομερά δύσκολη κατάσταση», η οποία ωστόσο είπε πως όπως τον ενημέρωσαν τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

«Ευτυχώς η κατάσταση τώρα είναι πολύ καλύτερη όπως πληροφορούμαι από τον Αρχιπύραρχο. Υπάρχει μερικός έλεγχος της πυρκαγιάς και ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν ακόμα περισσότερο στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Χαρτσιώτης.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Άμυνα, το Τμήμα Δασών και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχουν κάνει στις πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες.

Είπε ακόμα ότι το μόνο ευχάριστο που μπορεί να κρατήσει είναι ότι «για άλλη μια φορά σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες δεν είχαμε τραυματισμό και απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Η πυρκαγιά οροθετήθηκε πλήρως

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, «η πυρκαγιά οροθετήθηκε πλήρως», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα και είναι πλέον διαχειρίσιμη με την επιφύλαξη πιθανής αναζωπύρωσης».

Εξάλλου, όπως ανέφερε οι επίγειες δυνάμεις θα εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας με τελικές κατασβέσεις.

Σημειώνει ότι η καμένη έκταση από την πυρκαγιά είναι περίπου στα 4 ως 5 τ.χ, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κεττή, τελική αποτίμηση θα γίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στο μεταξύ, πρόσθεσε ότι νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν τέσσερα εναέρια μέσα, αφού γίνει εκτίμηση των δυνητικά επικίνδυνων σημείων.

Στο χώρο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο συντονιστής πυρκαγιών Γενικός Διευθυντής του  Υπουργείου Γεωργίας, Αντρέας Γρηγορίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά την πολύωρη μάχη, οριοθέτησαν την πυρκαγιά στη Λεμεσό-Υπολογίζεται στα 5 τ.χ. η καμένη γη (vid&pics)

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)