Χαιρετίζει μερική ικανοποίηση αιτήματος για αντιμισθία ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος - ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ με ανακοίνωση την Παρασκευή αναφέρεται στο θέμα της αντιμισθίας που θα λάβουν οι Αστυνομικοί που θα εργαστούν την ημέρα των εκλογών, χαιρετίζοντας "τη μερική ικανοποίηση από το Υπουργείο Οικονομικών του αιτήματός του" με αύξηση της αντιμισθίας «από την κλίμακα Α3, που είχε αποφασίσει αρχικά, στην κλίμακα Α5».

Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ αφού εκφράζει ικανοποίηση για τη στήριξη, που είχε το αίτημα για αύξηση της αντιμισθίας από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, δηλώνει ότι παρά τη μερική ικανοποίηση του αιτήματος, θα προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων κατά του Υπουργείου Οικονομικών, με στόχο όπως μέχρι τις επερχόμενες εκλογές "το ζήτημα του ύψους της αντιμισθίας ρυθμιστεί ακριβοδίκαια, δηλαδή ο κάθε εργαζόμενος να λαμβάνει αποζημίωση σύμφωνα με την κλίμακα που είναι τοποθετημένος και στη βάση του ωραρίου εργασίας του".

Στην ανακοίνωσή του ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι το Υπουργείο Οικονομικών αφουγκράστηκε τελικά, τα διαβήματα του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Υπουργού Δικαιοσύνης, και τις διαμαρτυρίες του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ, ικανοποιώντας εν μέρει το αίτημα για αναθεώρηση του ύψους της αντιμισθίας, που θα λάβουν τα μέλη της Αστυνομίας τα οποία θα εργαστούν στις επικείμενες εκλογές στα εκλογικά κέντρα. Συγκεκριμένα, αναφέρει, «το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ότι το ύψος της αντιμισθίας θα υπολογιστεί στην μισθολογική κλίμακα Α5 αντί της Α3 που αρχικά είχε αποφασίσει».

Τέλος ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του στους Αστυνομικούς να συμμετάσχουν στην προσφυγή κατά του Υπουργείου Οικονομικών. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από πέντε μέχρι επτά κλήσεις ημερησίως από το ecall-Ο τρόπος λειτουργίας του και οι ενέργειες των Αρχών
Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Αυτός καταζητείται για την επίθεση εναντίον ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Στο νοσοκομείο πρόσωπο με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία
Πυρκαγιά σε τετραώροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους
Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους