ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια επίθεση με μαχαίρι σε ζωντανή σύνδεση στη Γερμανία-Πυροβόλησαν τον δράστη οι Αρχές

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στην Γερμανία ο πολιτικός Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, γνωστός επικριτής του ισλάμ, κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης σε πλατεία του Μανχάιμ, στην Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, η οποία τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης του «Κινήματος Πολιτών PAX Europa», ο δράστης πλησίασε τον 58χρονο πολιτικό από πίσω και του κατάφερε χτυπήματα με μαχαίρι. Μαχαίρωσε μάλιστα στον λαιμό και έναν από τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον σταματήσουν. 'Αλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη και τον εξουδετέρωσαν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο σοβαροί είναι τραυματισμοί των εμπλεκομένων, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι έχει σημάνει λήξη συναγερμού στο σημείο.

Ο Μίχαελ Στούρτσενμπέργκερ ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και κατόπιν πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Η ελευθερία», το οποίο έχει στο μεταξύ διαλυθεί.

Από το 2013 έως το 2022 παρακολουθείτο από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας επειδή, μεταξύ άλλων, συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό.

Ο 58χρονος έχει καταδικαστεί δύο φορές, για εξύβριση της αστυνομίας και για υποκίνηση μίσους και υποτίμηση θρησκευτικών διδασκαλιών.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στο ισλαμοφοβικό μπλογκ «Politically Incorrect» και ακτιβιστής του Κινήματος Πατριωτών Ευρωπαίων Εναντίον της Ισλαμοποιήσης της Δύσης (Pegida).

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Έκανε αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση στο Μπελίζ, ήθελε να μεταβεί σε άλλη χώρα-Τον σκότωσε επιβάτης
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 20 οι νεκροί έπειτα από νέο αμερικανικό βομβαρδισμό του λιμανιού Ρας Ισα
Ο έξυπνος πόλεμος της Κίνας σε Τραμπ-Πώς το Πεκίνο χτυπά το «μαλακό υπογάστριο» της οικονομία των ΗΠΑ
«Μας είπε ‘σας παρακαλώ φέρτε γάλα και ψωμί να κάνουμε στα μωρά να φάνε’… Πολλές οι περιπτώσεις»
Ανήλικοι αθλητές δεσμεύονται σε ομάδες λόγω κενού στη νομοθεσία-«Βλάπτονται τα δικαιώματα των παιδιών»
Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο κατώφλι της Βουλής-Αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός οι Αρχές για πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας
Στα χνάρια του Τραμπ η Μελόνι-«Ελπίζουμε να κάνουμε τη Δύση μεγάλη ξανά»