Στα χέρια της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία ξανά η ηγεσία της ΠΟΕΔ-Τα αποτελέσματα των εκλογών

Στα χέρια της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία παραμένει η ηγεσία της ΠΟΕΔ, η οποία κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα των εκλογών ανάμεσα στους δάσκαλους. Κάτι που σημαίνει ότι η ΠΑΔΕΔ θα αποφασίσει τον πρόεδρο της οργάνωσης, με το όνομα της νυν προέδρου, Μύριας Βασιλείου να παραμένει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης των δασκάλων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία ήταν η πρώτη παράταξη σε θέμα ψήφων, αφού συγκέντρωσε 34,74%, σημειώνοντας αύξηση ύψους 2,92% σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και δεύτερη τερμάτισε ξανά η ΑΚΙΔΑ με 27,26%, σημειώνοντας πτώση 4,33% σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Σημειώνεται πως και στις προηγούμενες εκλογές οι δύο παρατάξεις είχαν τερματίσει πρώτες.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Προοδευτική, με 22,95%, σημειώνοντας άνοδο 2,35% σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και τέταρτη παράταξη είναι η ΔΗΑΝΑ με 15,07% σημειώνοντας πτώση ύψους 0,94%.

Τα ποσοστά των εκλογών μεταφράζονται σε 2,159 ψήφους για την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, 1,695 ψήφους για την ΑΚΙΔΑ, 1,427 ψήφους για την Προοδευτική και 937 ψήφους για την ΔΗΑΝΑ.

Αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΔΕΔ αναμένεται να εκλέξει πρόεδρο και ανάμεσα στα φαβορί είναι και το όνομα της νυν προέδρου, Μύριας Βασιλείου, η ΑΚΙΔΑ θα εκλέξει γενικό γραμματέα της οργάνωσης και δεν αποκλείεται να είναι ο νυν γγ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, ο οποίος μετρά αρκετά χρόνια συνδικαλισμού και η Προοδευτική θα εκλέξει αντιπρόεδρο, με το όνομα του Απόστολου Σκουρουπάτη να παραμένει ως επιλογή.

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης