Τα ευρήματα της νεκροτομής στη σορό του Ανδρονίκου-Αφαιρέθηκε από το σώμα του μία σφαίρα

Τα ακριβή αίτια θανάτου του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστού και ως «Δημητρούι», εναντίον του οποίου είχε στηθεί ενέδρα θανάτου στην Ανθούπολη, στις 23 Απριλίου, κατέδειξε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του. Ο 34χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και απεβίωσε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αγγελικής Παπέττα και του ιατροδικαστή Ορθόδοξου Ορθοδόξου, ο θάνατος του Ανδρονίκου επήλθε από περιτονίτιδα και σηψαιμία, επιπλέκουσες νοσηλείας για πολυτραυματισμό από βολίδες πυροβόλου όπλου. Έχουν ληφθεί επίσης δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα, από τη σορό του θύματος αφαιρέθηκε, κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, και μία εκ των τριών σφαιρών που δέχθηκε από πάρα πολύ κοντινή απόσταση. Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος, που ήταν γνωστός στην Αστυνομία, ενώ κατευθυνόταν με τη μοτοσικλέτα του από τον δρόμο Λακατάμιας προς τον κυκλικό κόμβο της Ανθούπολης, κατά την αποχώρηση του από τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον λαιμό και στον κορμό.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις, με την κατάσταση του να κρινόταν εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο υπέκυψε τελικά στα τραύματά του, αρκετές ημέρες μετά την επίθεση εναντίον του.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη οκτώ πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται υπό κράτηση. Οι συλληφθέντες ήταν δέκα, ωστόσο οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν. Ο ένας εξ αυτών ήταν ο Ρουμάνος που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος και στη συνέχεια επανασυνελήφθη και τελικά αφέθηκε και πάλι ελεύθερος. Σε ότι αφορά τους άλλους οκτώ, αυτοί παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει 12 κατηγορίες, οι οποίες ωστόσο δεν αφορούν όλους τους κατηγορούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε δολοφονία μετατρέπεται η ενέδρα στην Ανθούπολη-Υπέκυψε στα τραύματα του το «Δημητρούι»

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας