«Τραγικό δυστύχημα» χαρακτηρίζει ο Νετανιάχου την πυρκαγιά στη Ράφα

«Τραγικό δυστύχημα» χαρακτήρισε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την πυρκαγιά που προκλήθηκε από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Παλαιστινίους, διαβεβαιώνοντας ότι το συμβάν θα διερευνηθεί.

«Στη Ράφα έχουμε ήδη απομακρύνει περίπου ένα εκατομμύριο αμάχους, αλλά παρά τις προσπάθειες να μην τους βλάψουμε, συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα», είπε ο Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος της επίθεσης ήταν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς. Ωστόσο, το πλήγμα προκάλεσε πυρκαγιά η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα σε καταυλισμό εκτοπισμένων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και εκατοντάδες άλλοι να τραυματιστούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

«Για εμάς είναι τραγωδία, για τη Χαμάς (είναι) στρατηγική», υποστήριξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση. «Δεν σκοπεύω να σταματήσω τον πόλεμο πριν από την επίτευξη όλων των στόχων που έχουμε θέσει. Εάν υποχωρήσουμε, η σφαγή (σ.σ. της 7ης Οκτωβρίου) θα ξανασυμβεί», ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Άλλοι δεκατέσσερις παράτυποι αλλοδαποί επαναπατρίστηκαν-Πόσοι αποχώρησαν από την αρχή του χρόνου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαλόνι με υγραέριο που ακούμπησε κεράκια σε τούρτα έσκασε στο πρόσωπο 33χρονης
Επιμένει η οικογένεια του Βασίλη Καλογήρου, δολοφονία ο θάνατός του-Πού προσανατολίζονται οι Αρχές
Ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, οριακή η επάρκεια παροχής-Προειδοποιούν οι συντεχνίες
Τους έστησαν καρτέρι και τους έπιασαν με ναρκωτικά-Χειροπέδες σε 18χρονο και 19χρονο
Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία-Όσα συμφώνησαν Τραμπ και Μακρόν
Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται και το νομοσχέδιο... διαβουλεύεται-Από τους TAKATA στις ηλεκτρικές συσκευές
Αν έχεις μέσον διάβαινε… Η νοοτροπία της Αστυνομίας στην αναζήτηση της αριστείας
Το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας-Επενδυτικό ταμείο για τα 500 δισ. από το Κίεβο
Πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε τοποθεσίες εκτόξευσης ρουκετών στη Γάζα