Κεραυνοί από την αντιπολίτευση μετά την κατάρρευση της συμφωνίας στη Λάρνακα

Ερωτήματα αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας θέτουν κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση του τερματισμού σύμβασης με την εταιρεία. Τα πυρά στρέφονται τόσο στην προηγούμενη όσο και στη νυν Κυβέρνηση.

Το ΑΚΕΛ, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «ο τερματισμός της σύμβασης παραχώρησης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας την οποία είχε συνομολογήσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού. Υπογραμμίζουμε ότι τη συμφωνία δεν γνώριζε κανείς πέραν των κυβερνώντων».

Το ΑΚΕΛ ζήτησε επίμονα να παρουσιαστεί η συμφωνία στη Βουλή αλλά δυστυχώς, αυτή έμεινε στο σκοτάδι τόσο από την προηγούμενη όσο και από την παρούσα κυβέρνηση, πρόσθεσε. «Υπό το φως των εξελίξεων η κυβέρνηση καλείται το συντομότερο να βρει λύση τόσο για το λιμάνι όσο και για τη μαρίνα της Λάρνακας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους και προπαντός σε συνεργασία με τον Δήμο της πόλης», τόνισε το κόμμα.

«Επιβάλλεται επίσης η κυβέρνηση να βάλει στην όλη εξίσωση τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται εκτεθειμένοι μετά το ναυάγιο της συμφωνίας και να βρει τρόπο να διασφαλίσει την εργασία τους», κατέληξε.

Από την πλευρά του, το Volt ανέφερε πως «όλα τα μεγάλα και πολυδιαφημισμένα έργα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, τα οποία πολλάκις πρόβαλαν προς άγραν ψήφων, καταρρέουν το ένα πίσω από το άλλο. Είτε γιατί κατέληξαν ως σκάνδαλα διαφθοράς για πετυχημένα σενάρια σειράς στο Νετφλιξ, είτε γιατί οι μεγαλοεπενδυτές - θησαυροί αποδείχτηκαν άνθρακας».

«Η δε κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, ως συνέχεια της προηγούμενης διακυβέρνησης, δεν έχει φαίνεται ούτε τη βούληση ούτε την ικανότητα να διαχειριστεί και να ανατρέψει τα κακώς κείμενα που κληρονόμησε, ενώ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν είναι άμοιρος ευθυνών», τόνισε το κόμμα.

«Μετά το σκάνδαλο στο Βασιλικό που καταδικάζει την Κύπρο ξανά χωρίς φυσικό αέριο, ήρθε το φιάσκο της επένδυσης-μαμούθ για την αναβάθμιση του Λιμανιού της Λάρνακας, να μας θυμίσει ότι εις βάρος της κυπριακής κοινωνίας, θριαμβεύει η διαπλοκή και η ανικανότητα, αλλά το κόστος καταλήγει πάντα στους πολίτες», κατέληξε.

Πυρά ΔΗΣΥ και προς τον Δήμο Λάρνακας

Διαφορετικούς αποδέκτες είχαν τα πυρά του ΔΗΣΥ. «Εκφράζουμε τη βαθιά μας απογοήτευση για την εξέλιξη που αφορά την κοινή ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, ένα έργο εξέχουσας σημασίας όχι μόνο για την πόλη και επαρχία της Λάρνακας αλλά και για το σύνολο της οικονομίας μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

«Πλέον και χωρίς καμμιά αμφιβολία δημιουργούνται ερωτηματικά τα οποία πρέπει να απαντηθούν, εφόσον διαφαίνεται να υπήρξε ελλιπής παρακολούθηση του έργου. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι έληξε η εγγυητική και έχασε το κράτος αυτά που έπρεπε να λάβει;», διερωτήθηκε. «Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος Λάρνακας δεν διαδραμάτισε τον ηγετικό και συντονιστικό του ρόλο έτσι ώστε έγκαιρα να προβλεφθεί και να αποτραπεί η αρνητική αυτή εξέλιξη», πρόσθεσε.

«Το κράτος οφείλει να κάνει όλα όσα πρέπει για να μην ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή. Τα μεγάλα έργα στον τόπο μας απαιτούν συστηματική παρακολούθηση και έγκαιρες και δυναμικές παρεμβάσεις, κάτι το οποίο δεν βλέπουμε να γίνεται», κατέληξε ο ΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

Επίσημα στη λίστα χωρών των ΗΠΑ για στρατιωτική εκπαίδευση η Κύπρος-Ψηφίστηκε η συμπερίληψη
Υπερψηφίστηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2025-Ικανοποιημένος ο Κεραυνός
Προκλητικοί και πάλι οι Τούρκοι-«Η ΕΕ ενεργεί ως φερέφωνο της ελληνοκυπριακής πλευράς»
«Αυτή είναι και νίκη του τουρκικού λαού»-Ο Αλ Τζολάνι παρουσιάζεται ως ήρωας από τη Γενι Σαφάκ
Εκτός κούρσας για την αντιπροεδρία του ΔΗΣΥ ο Φλουρέντζος-Δεν βρήκε ανταπόκριση
Πράσινο Υπουργικού για το νέο σχέδιο χορηγιών για συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό
Με 37 ψήφους υπέρ και 18 εναντίον πέρασε από την Ολομέλεια ο Κρατικός Προϋπολογισμός
Οι εξελίξεις στη Συρία στο επίκεντρο τηλεφωνικής συζήτησης Προέδρου και Βασιλιά Αμπντάλλα Β’
Τα συμπεράσματα για διεύρυνση και τις αναφορές στην Τουρκία τόνισε η Ραουνά στις Βρυξέλλες
Ψηφίζεται με μικρές παρεμβάσεις ο προϋπολογισμός-Οι τροπολογίες που εξασφαλίζουν πλειοψηφία και τι προνοούν