Υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές και οι οκτώ κατηγορούμενοι για την απόπειρα φόνου στο «Δημητρούι»

Ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές, οδηγούνται και οι οκτώ κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν σε δίκη, για την απόπειρα φόνου κατά του Δημήτρη Ανδρονίκου, που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες ήταν δέκα, ωστόσο οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν. Ο ένας εξ αυτών ήταν ο Ρουμάνος που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος και στη συνέχεια επανασυνελήφθη και τελικά αφέθηκε και πάλι ελεύθερος. Σε ότι αφορά τους άλλους οκτώ, αυτοί παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει 12 κατηγορίες, οι οποίες ωστόσο δεν αφορούν όλους τους κατηγορούμενους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά, επιφύλαξαν το δικαίωμα τους να θέσουν ένσταση στο Κακουργιοδικείο για το αίτημα της Εισαγγελίας για κράτησή τους ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορούμενου, έφερε ένσταση σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας.

Μεταξύ άλλων, παρέπεμψε στη μαρτυρία που κατατέθηκε, λέγοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που εμπλέκουν τον πελάτη του στα αδικήματα, ενώ ζήτησε όπως αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, αφού η μαρτυρία δημιουργεί εύλογη προσδοκία αθώωσής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένσταση για την κράτηση του ενός για «Δημητρούι»-Στο επίκεντρο η μαρτυρία της γυναίκας του φερόμενου εκτελεστή

Το Δικαστήριο, το οποίο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής την απόφασή του, αναφέρθηκε στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων για απόπειρα φόνου, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή πυροβόλου όπλου και κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Το Δικαστήριο με βάση τα όσα τέθηκαν ενώπιον του, ανέφερε πως, «υπάρχει μαρτυρία που στην όψη της εμπλέκει τους κατηγορούμενους», ενώ έκρινε πως υπάρχει πιθανότητα καταδίκης.

Σε ότι αφορά τον πρώτο κατηγορούμενο, αναφέρθηκε στα στοιχεία που επισυνάπτονται στο μαρτυρικό υλικό, σημειώνοντας πως το παρόν Δικαστήριο, δεν είναι το αρμόδιο να αξιολογήσει τη μαρτυρία.

Επίσης, ανέφερε πως, παρά τα όσα αναφέρθηκαν από την υπεράσπιση, πως δεν υπάρχει κίνδυνος φυγοδικίας, το Δικαστήριο ανέφερε πως παρά τους δεσμούς του με την Κυπριακή Δημοκρατία και τις προσωπικές του περιστάσεις, ο κίνδυνος δεν εξουδετερώνεται.

Καταληκτικά ανέφερε πως, έχει ικανοποιηθεί με την μαρτυρία για σκοπούς κράτησης όλων των κατηγορουμένων και ως εκ τούτου, διέταξε την κράτησή τους ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές. Η πρώτη ακρόαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ορίστηκε για τις πέντε Ιουλίου.

Δειτε Επισης

Ομάδα δεκαπέντε προσώπων επιτέθηκαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν αλλοδαπούς-Χειροπέδες σε δύο άτομα
Φωτιά στην επαρχία Πάφου-Στη μάχη εναέρια μέσα
Έφερνε παράτυπους μετανάστες στην Κύπρο και έπαιρνε χρήματα-Συνελήφθη 26χρονος
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας
Στο κελί για οκτώ χρόνια 41χρονος-Βοηθούσε μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 15χρονος (pic)
Μπήκαν σε καφενείο στην Αραδίππου για έλεγχο και βρήκαν τριάντα κούτες αδασμοφορολόγητα τσιγάρα
Θλίψη για το θάνατο του Μηνά Χατζημιχαήλ-Υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου και ΓΔ ΥΠΕΞ