Θέλει ταυτόχρονα συμβιβασμό με την Ελλάδα και Γαλάζια Πατρίδα ο Ερντογάν

«Δεν θα αποφύγουμε να επιδιώξουμε συμβιβασμούς με την Ελλάδα σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένδειξη της βούλησής τους να ανοίξουν μια νέα σελίδα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν να αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της πατρίδας μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Εκτός από την υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας, το ναυτικό μας συμβάλλει επίσης στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κυματίζοντας τη σημαία μας στις θάλασσες του κόσμου».

Για την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «ήταν η τελευταία ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας». «Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του νόμου της γειτονίας, χωρίς να απαιτείται παρέμβαση τρίτου», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «φυσικά, δεν μπορούμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα με λίγες συναντήσεις. Δεν θα αποφύγουμε όμως να επιδιώξουμε συμβιβασμούς σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα».

‘Όπως είπε «η απόσταση που διανύσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας. Η Τουρκία δεν αφήνει και δεν πρόκειται να αφήσει στον αέρα κανένα χέρι που της προτάθηκε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μόλις 35 βουλευτές ενημερώθηκαν για τη δικογραφία για τα Τέμπη
Ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επτάχρονου στο Ζεφύρι
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κυλικείο, πέταξαν αντικείμενα σε λεωφορείο στην Πολυτεχνειούπολη
Δεκαπέντε χρόνια από την τραγωδία στη Marfin-Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που έσωσαν από το μπαλκόνι
Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 η δίκη Πισπιρίγκου στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Ξετυλίγουν το κουβάρι της φονικής έκρηξης στη Θεσσαλονίκη-Εξετάζουν το σακίδιο με τα εκρηκτικά
Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
Δεν έφτιαξε τη βόμβα η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ψάχνουν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα
Η πορεία της βόμβας μέχρι να σκάσει στα χέρια της 38χρονης, τα σενάρια και οι ομοιότητες με το παρελθόν