«SMS από πολιτικά πρόσωπα, αδελφότητες και κανονίσματα από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα»

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στη Δημοσιογραφική Εστία ο Ερευνητής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Volt, Μακάριος Δρουσιώτης, ανέλυσε με στοιχεία και τεκμήρια, το πώς οι θεσμοί στην Κύπρο, ενίοτε, λειτουργούν ως υποχείριο  για  τη διευκόλυνση και συγκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς και διαπλοκής.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης του, ο κ. Δρουσιώτης έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του πλέον διάσημου Κύπριου, του φυγόδικου Τζο Λόου, ο οποίος, ως γνωστόν, κατάφερε να εξασφαλίσει κυπριακό διαβατήριο με ψευδείς παραστάσεις, έχοντας τη βοήθεια ή ανοχή των  αρμόδιων θεσμών.

«Η Τράπεζα Κύπρου έκανε αναφορές στην ΜΟΚΑΣ, κατόπιν εορτής. Η ΜΟΚΑΣ έστελνε επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών για σκοπούς άλλοθι. Η αστυνομία, εννέα χρόνια από τη διάπραξη του αδικήματος ακόμη ερευνά….»

«Αναμφίβολα αυτό έχει να κάμει με τη διαφθορά. Από τη διακίνηση των χρημάτων φαίνεται ένα ποσό 3,7 εκατομμυρίων το οποίο δεν ξέρουμε που κατέληξε», ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης.

Ο Μακάριος Δρουσιώτης υποστήριξε ότι ο τέως Πρόεδρος και ο Γενικός Εισαγγελέας συνεργάστηκαν για λογοκρισία του πορίσματος της Επιτροπής Καλογήρου,με πρόσχημα την προστασία των προσωπικών δεδομένων και στόχο τη συγκάλυψη όσων είχαν ευθύνες. Έκανε λόγο για κατάχρηση του προνομίου της επίκλησης του δημοσίου συμφέροντος, ενώ αναφέρθηκε και στα τεχνάσματα του τέως Προέδρου για να μην ανακληθεί η υπηκοότητα από τον μεγαλύτερο απατεώνα του πλανήτη.

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης του, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Βολτ έφερε ως παράδειγμα την πολύκροτη υπόθεση της Focus, με τον χρηματισμό, με το ποσό του €1 εκ. ευρώ, του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος, όπως είχε αποκαλυφθεί τότε, είχε χρηματοδοτήσει και τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Είπε ότι ο Γιώργος Σαββίδης, στην πρώτη του σοβαρή πράξη ως Γενικός Εισαγγελέας, αποφάσισε να μην αμφισβητήσει την απόφαση του δικαστηρίου, με την άσκηση έφεσης,  και κατ’ επέκταση την οριστική απαλλαγή του Ζολώτα.

«Τι χρωστούσε ο Γιώργος Σαββίδης σε αυτό τον άνθρωπο, ο οποίος φέσωσε την κυπριακή οικονομία με 680 εκατομμύρια και γιατί δεν έδωσε στη Δικαιοσύνη μια δεύτερη ευκαιρία; Ο Σαββίδης ίσως τίποτα. Μήπως ο Αναστασιάδης, ο οποίος τον είχε διορίσει ως Γενικό Εισαγγελέα;» διερωτήθηκε ο κ. Δρουσιώτης;

Αναφερόμενος στον διορισμό Σαββίδη – Αγγελίδη, είπε πως σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τους διορισμούς ο Αναστασιάδης ενημέρωσε πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα για τις αποφάσεις του, το οποίο διαβίβασε μήνυμα (sms) σε δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Κύπρο, γράφοντάς του «Θα βάλει τους δικούς μας λόγω αδελφότητας».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως λίγο μετά την αθώωση των κατηγορουμένων για τη FOCUS, πολιτικό πρόσωπο στην Κύπρο έστειλε  sms στον ίδιο δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του ανέφερε ότι γινόταν ντόρος στο Fecebook για τον Χριστοδούλου. Και ο δικαστής του απαντά: «Είναι η υπόθεση focus. Ο Σάββας με τον Γιώργο τα κανόνισαν.»

Η διαφθορά τρώει τους κόπους μας, ξενιτεύει τα παιδιά μας, υποσκάπτει την ανταγωνιστικότητα, κρατά την πατρίδα μας διαιρεμένη. Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό είναι το όραμα του Volt και ο κάθε πατριώτης πρέπει να κάνει το καθήκον του και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, ανέφερε κλείνοντας την παρουσίαση ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Μακάριος Δρουσιώτης.

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Σ. Στεφάνου: Λύση ΔΔΟ ή διχοτόμηση το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Κ. Ιωάννου: Δεν τρέφουμε υπέρμετρες αξιώσεις για την άτυπη συνάντηση στη Ν. Υόρκη
Προκαλεί λίγο πριν την τριμερή ο Τατάρ-«Η ομοσπονδία τελείωσε, στόχος η λύση δύο κρατών»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»
Σ. Στεφάνου: Τα κόμματα στηρίζουν την μεταρρύθμιση της ΤΑ, τα διακυβεύματα είναι πολλά