Στις 75 σελίδες η ένσταση Γενικού Ελεγκτή επί του αιτήματος της Εισαγγελίας για παύση του-Πρόσθεσε έγγραφα

Καταχωρείται το πρωί της Παρασκευής, η ένσταση από πλευράς Γενικού Ελεγκτή, σε σχέση με το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού του, για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά, με τα δύο στρατόπεδα να βρίσκονται ήδη σε θέσεις μάχης για την πρώτη τους νομική μάχη, η οποία δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»

Μετά την καταχώρηση της αίτησης, παρά τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αποτραπεί η προσφυγή της Εισαγγελίας στο Συμβούλιο του Συνταγματικού Δικαστηρίου, όπως ο ίδιος δήλωσε, διαχωρίζοντας μάλιστα τη θέση του με την απόφαση του Γιώργου Σαββίδη και του Σάββα Αγγελίδη, η πλευρά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, είχε χρονοδιάγραμμα 21 ημερών για να καταχωρήσει ένσταση, το οποίο εκπνέει την Παρασκευή, 17 Μάϊου.

Ως εκ τούτου, το πρωί οι δικηγόροι του Γενικού Ελεγκτή, Τζο Τριανταφυλλίδης, Πάμπος Ιωαννίδης και Χρίστος Κληρίδης, καταχωρούν την ένσταση τους, η οποία απαριθμεί 75 σελίδες, ενώ στη συνέχεια το Συμβούλιο αναμένεται να ορίσει ημερομηνία για προγραμματισμό, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Σε πρώτο στάδιο, όπως μας επεξηγήθηκε, θα εξεταστεί το θέμα της ένστασης και από εκεί και πέρα η ουσία της αίτησης, που αφορά την κατ' ισχυρισμόν, από την πλευρά της ηγεσίας της Εισαγγελίας, ανάρμοστη συμπεριφορά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Εάν ωστόσο γίνει αποδεκτή η ένσταση, τότε η διαδικασία τερματίζεται σε αυτό το στάδιο, κάτι που συνεπάγεται με αποτυχία της Εισαγγελίας και νίκη για τον Γενικό Ελεγκτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο

Σε ό,τι αφορά την ένσταση της πλευράς του Ελεγκτή, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή δεν επικεντρώνεται στο εάν νομιμοποιείται ή όχι η Εισαγγελία να ζητά η ίδια αντί ο Νίκος Χριστοδουλίδης την παύση ενός ανεξάρτητου κρατικού αξιωματούχου που διορίστηκε από τον Πρόεδρο, αλλά στην ουσία των όσων καταλογίζονται από την ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας στον Γενικό Ελεγκτή.

Μπορεί για το συγκεκριμένο θέμα να παρατίθενται οι θέσεις των δικηγόρων του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ωστόσο η πλειοψηφία της έκτασης της ένστασης, αφορά την ουσία των θεμάτων που εγείρει η πλευρά του Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα, η οποία εκπροσωπείται από τους νομικούς, Ντίνο Καλλή και Λέανδρο Παπαφιλίππου.

Μάλιστα, πέραν των συγκεκριμένων θεμάτων που αναφέρονται στην αίτηση για παύση, έχουν προστεθεί και άλλα θέματα, τα οποία έκρινε η πλευρά του Ελεγκτή πως είναι άμεσα συνυφασμένα με την θέση που θα προωθήσουν ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, επισυνάπτοντας μάλιστα και σχετικά έγγραφα.

Επιπρόσθετα, η εξέλιξη που αφορά τις καταγγελίες που διαβίβασε ο Γενικός Ελεγκτής στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, σε σχέση με τις αναστολές διώξεων από τον Βοηθό Εισαγγελέα, οι οποίες στην ουσία αποτέλεσαν την «έκρηξη» από πλευράς Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη, για καταχώρηση της αίτησης, αναμένεται να περιλαμβάνεται στην ένσταση. Και αυτό διότι, η πλευρά του Ελεγκτή θεωρεί πολύ σημαντική την απόφαση της ηγεσίας της Εισαγγελίας να μην προχωρήσει σε ποινική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού, όπως ανακοίνωσε η Αρχή κατά της Διαφθοράς, αλλά και την απάντηση της Αρχής. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μιχάλης Κατσουνωτός, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και σε αυτή την υπόθεση, αφού πέραν της εμπλοκής τους στις συγκεκριμένες καταγγελίες, αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο και άλλες υποθέσεις ή πορίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο «όχι» σε δίωξη Κατσουνωτού από Εισαγγελία-Έντονη αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς, εξετάζει ιδιωτική ποινική

Όπως έγινε γνωστό, οι δικηγόροι της Εισαγγελίας, στην αίτηση τους καταγράφουν τους λόγους που ζητούν την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, παραπέμποντας μεταξύ άλλων σε διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις του γύρω από διάφορες υποθέσεις, ενώ η Εισαγγελία σε ανακοίνωση της λίγο αργότερα, είχε αναφέρει πως, «η αίτηση καταχωρίσθηκε ακολουθώντας τις σχετικές συνταγματικές πρόνοιες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και για να αξιολογηθούν τα δεδομένα από το Συμβούλιο, ως το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει, εάν ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οποία θα έχει ως συνέπεια την απόλυσή του από τη θέση του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που απορριφθεί η ένσταση, τότε εκεί ξεκινά η μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο πλευρών. Μία μάχη, κατά την οποία αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο παλιές υποθέσεις, είτε πρόκειται για αυτές που καταγράφονται στην αίτηση της Εισαγγελίας, είτε ακόμη και άλλες, τις οποίες θα θελήσει να φέρει στο προσκήνιο το στρατόπεδο του Ελεγκτή.

Επιπρόσθετα, τα βλέμματα θα στραφούν και στους μάρτυρες που θα επιστρατεύσουν οι δύο πλευρές, με την μια να αναμένεται - ενδεχομένως - να καλέσει κρατικούς αξιωματούχους που ήρθαν σε ρήξη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος από την πλευρά του, πιθανόν να καλέσει μάρτυρες που δεν αφορούν υποθέσεις που περιλαμβάνονται στην αίτηση.

Ενδιαφέρον αναμένεται να είναι και η κατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που κληθεί ως μάρτυρας, ο οποίος από τη μια κράτησε αποστάσεις από την όλη διαμάχη, από την άλλη εξέφρασε την ετοιμότητα του να καταθέσει εάν κληθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας