Καταγγέλλει μαζική θανάτωση γάτων από ανθρώπινο χέρι το Κίνημα Οικολόγων

Καταγγέλλουν μαζική θανάτωση ζώων, από ανθρώπινο χέρι, στην περιοχή Τάφοι των  Βασιλέων στην Επαρχία Πάφου, η οποία όπως διαπιστώθηκε σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι Οικολόγοι.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, «σε επικοινωνία που είχε η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα κ. Ανθή Μουζούρη με τους εθελοντές που σίτιζαν τα γατάκια, φαίνεται δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία εκ μέρους της Αστυνομίας για να περισυλλέγουν οι γάτοι και να παραδοθούν για νεκροψία στην Αρμόδια Αρχή για να διενεργήσει νεκροψία ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια αυτής της αποτρόπαιας πράξης».

Παράλληλα προσθέτουν ότι, «εμείς απαιτούμε να ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία, έστω και τώρα. Δηλαδή να παραληφθούν οι γάτοι για νεκροψία και να γίνει μια ενδελεχής έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι. Τέτοια βάρβαρα περιστατικά εναντίον των ζώων θα σταματήσουν μόνον αν οδηγούνται αυτές οι υποθέσεις ενώπιον  της Δικαιοσύνης και να εφαρμόζεται η νομοθεσία. Πρέπει να επιδεικνύεται ζήλος και να γίνονται τα σωστά βήματα και ορθές ενέργειες από τις Αρμόδιες Αρχές, ώστε να εντοπίζονται οι ένοχοι».

Όπως αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων, «υπενθυμίζουμε ότι για την κακοποίηση και/ή θανάτωση ζώου η νομοθεσία προνοεί ότι ο ένοχος «σε περίπτωση πρώτης καταδίκης, υπόκειται σε φυλάκιση για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (€10.000) ή και στις δύο αυτές ποινές και, σε περίπτωση δεύτερης ή μεταγενέστερης καταδίκης, σε φυλάκιση για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους είκοσι τέσσερις μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις είκοσι χιλιάδες ευρώ (€20.000) ή και στις δύο αυτές ποινές».

Η Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα κ. Ανθή Μουζούρη, με αφορμή το περιστατικό αναφέρει ότι:, «για πολλοστή φορά βλέπουμε – απ’ ότι όλα δείχνουν - άλλη μια εγκληματική ενέργεια εναντίον των ζώων. Πρέπει να γίνονται οι σωστές ενέργειες και να επιδειχθεί ο απαιτούμενος ζήλος από τις Αρμόδιες Αρχές ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι. Αν δεν  εφαρμοστεί η νομοθεσία τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στην Κύπρο του 2024 κακοποιήσεις και θανάτωση ζώων».

«Επαναλαμβάνουμε τη διαχρονική μας παράκληση όπως το Αρμόδιο Υπουργείο δώσει οδηγίες για ενδυνάμωση της αστυνομίας των ζώων και την δημιουργία ενός  ανεξάρτητου  σώματος με όλα τα εφόδια που θα παλέψει πραγματικά για  την  προστασία των ζώων και την τιμωρία εκείνων που κακοποιούν τα ζώα. Η ατιμωρησία αυτών που εγκληματούν απέναντί στα ζώα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία της Κύπρου. Η κοινωνία  δεν μπορεί να ανέχεται πλέον την ατιμωρησία αυτών που εγκληματούν απέναντι στα ζώα», συμπλήρωσε η κα. Μουζούρη.

zoa (1)

Δειτε Επισης

Αναχώρησε η πρώτη αποστολή βοήθειας με φάρμακα και αναλώσιμα για το Λίβανο
Πυρά Μιχαηλίδου για τις αντιδράσεις για εναλλακτικό σχολείο-«Δεν είμαστε όλοι ειδικοί για όλα»
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Αρχίζει το κτίσιμο των νέων προσφυγικών πολυκατοικιών-Αγκάθι οι πέντε που αρνούνται να φύγουν
Διέταξε έρευνα το ΥΠΑΝ μετά τις καταγγελίες παιδιών με ΔΕΠΥ-Στα σκαριά τροποποίηση της νομοθεσίας
Ικανοποίηση ΥΠΑΝ για απαγόρευση χρήσης κινητών-Προχωρεί στον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος
Έκκληση Ομάδα Πρωτοβουλίας για μη αδειοδότηση νέας βιομηχανικής μονάδας σε Δάλι-Λατσιά
Απαγόρευσε τη χρήση των κινητών στα σχολεία Μέσης η Βουλή-Πράσινο στις αλλαγές ΥΠΑΝ
Εγκρίθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός Πανεπιστημίου Κύπρου
Αυξημένες δυνατότητες για πολιτική επιστράτευση δίνει νομοσχέδιο στην ΚΥΠΣΕΑ