Γιάννης Αρμεύτης: Με πυξίδα το ήθος και τη χρηστή διοίκηση

Όσο η ημερομηνία των εκλογών πλησιάζει, τόσο οξύνεται η προεκλογική ένταση. Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδίως στην πόλη της Λεμεσού, ήδη από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, υπήρξε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης.

Στις επερχόμενες εκλογές, ένας από τους βασικούς διεκδικητές της Δημαρχίας, ο Λεμεσιανός αρχιτέκτονας Γιάννης Αρμεύτης, δηλώνει ότι διεκδικεί να αλλάξει το πρότυπο διακυβέρνησης του δήμου. Το σύνθημά του, «Μία πόλη για όλους» δεν σηματοδοτεί μόνο μία πόλη κοινωνικά ευαίσθητη, που θα εργάζεται για την άμβλυνση των ανισοτήτων. Αναφέρεται και σε έναν Δήμο που θα διοικείται με διαφάνεια και θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους δημότες.

Μεγαλωμένος στον Άγιο Σπυρίδωνα, στις δυτικές συνοικίες της Λεμεσού, ο Γιάννης Αρμεύτης γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει άνιση ανάπτυξη. Πριν την ενηλικίωσή του, ανακάλυψε την αγάπη του για την αρχιτεκτονική, που τον οδήγησε σε σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η επιλογή του Πανεπιστημίου δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα της αγάπης του για την αρχιτεκτονική της Μεσογείου, στοιχείο που τον ακολουθεί έκτοτε στην επαγγελματική του πορεία. Υπήρξε ταυτόχρονα και συνέπεια των δυσκολιών που συνόδευσαν την αρχή της ζωής του, μετά την απώλεια του πατέρα του, ο οποίος δολοφονήθηκε από την ΕΟΚΑ Β’. Ο ίδιος δηλώνει περήφανος για την καταγωγή του και τη θυσία του πατέρα του για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν, ο Γιάννης Αρμεύτης είναι παράδειγμα αυτοδημιούργητου επαγγελματία. Περιγράφουν έναν άνθρωπο με ήθος, ειλικρίνεια και ευγένεια.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά πάει χρόνια πίσω. Είναι ένας άνθρωπος δραστήριος ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, αγωνιζόμενος για τη δημοκρατία και τη συμφιλίωση. Ειδικότερα στο επίπεδο του Δήμου, έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος για δέκα χρόνια, την εποχή που η Λεμεσός αναπτυσσόταν ραγδαία.

Στο πλαίσιο της παρούσας προεκλογικής περιόδου, ο κ. Αρμεύτης προτάσσει την επίλυση του κυκλοφοριακού, την αποδοτικότερη διαχείριση του προγράμματος καθαριότητας της πόλης, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, την αναβάθμιση των συνοικιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω δημιουργίας δημόσιων χώρων, πράσινων διαδρομών, αλλά και χώρων πρασίνου.

Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη τεχνοκρατικής επάρκειας για τη διοίκηση του Δήμου και δηλώνει πεπεισμένος ότι η εποχή των επαγγελματιών πολιτικών έχει τελειώσει. Υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση εκλογής του θα θεσμοθετήσει και ετήσιο δημόσιο απολογισμό, επιτρέποντας στους δημότες να ελέγξουν το έργο του.

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού