Αμετακίνητη η Σιλιάνοφσκα-«Στις δημόσιες εμφανίσεις έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία»

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της.

Στη συνέχεια όμως, στην ανακοίνωση από το γραφείο της αναφέρεται πως: «Η Πρόεδρος Gordana Siljanovska Davkova θα τηρήσει την χρήση της επίσημης συνταγματικής ονομασίας. Το επίσημο κείμενο του όρκου, όπως αυτό ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής, υπογράφηκε με τη συνταγματική ονομασία της χώρας, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές. Η Πρόεδρος Gordana Siljanovska Davkova θα τηρήσει την χρήση της επίσημης συνταγματικής ονομασίας. Το επίσημο κείμενο του όρκου, όπως αυτό επιδόθηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής, υπογράφηκε με τη συνταγματική ονομασία της χώρας, όπως ορίζει το Σύνταγμα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Διασωληνωμένος στην εντατική νοσηλεύεται ο Αλέξης Κούγιας-Πολύ κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
Πάνω από 23.500 δονήσεις μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού από τις 26 Ιανουαρίου-Σταδιακή ύφεση της σεισμικότητας
Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου-«Δεν είχε αίμα, η ζημιά έγινε από το ωστικό κύμα»
Ώρες αγωνίας για οικογένεια 21χρονου αγνοούμενου στην Κρήτη-«Θέλουμε να φέρουμε το παιδί μας πίσω στο σπίτι»
«Μου φάνηκε επικίνδυνος», κατέθεσε ο ύπαρχος που έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη
Έντονος ο Άρειος Πάγος για τα Τέμπη-«Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί δικαστικούς λειτουργούς»
Μεγαλώνει η οργή συγγενών των θυμάτων των Τεμπών-«Πάνε τώρα να κρυφτούν παιδαριωδώς»
Καταθέτουν μητέρα, πατέρας και θείος του Καλογήρου-«Δεν μπορεί να αποδοθεί αιτία θανάτου από την τοξικολογική»
Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξης Κούγιας-Η ανακοίνωση των παιδιών του
Γεωργιάδης για συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν πάω θα με δείρουν; Θα με σκοτώσουν, δεν θα με δείρουν