Επιστολή σε ΥΠΑΝ για τον 16χρονο ποδοσφαιριστή της Σαλαμίνας-«Έμεινε ανεξεταστέος λόγω απουσιών»

Ένα μήνα μετά όπου ο δεκαεξάχρονος Σάββας Κοντόπουλος, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νέα Σαλαμίνα, έχοντας αγωνιστεί ήδη και σε δυο αγώνες της Α’ Κατηγορίας, η οικογένεια του νεαρού επιθετικού εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι το σχολείο του τον έχει αφήσει ανεξεταστέο πριν από μερικές μέρες, λόγω απουσιών που είχε κάνει, αφού είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις στο ποδόσφαιρο.

Την ώρα που η οικογένεια είναι περήφανη για το ταλέντο του Σάββα Κοντόπουλου, αφού υπέγραψε από τόση νεαρή ηλικία επαγγελματικό συμβόλαιο με ομάδα της Α’ Κατηγορίας και ετοιμάζεται να αποδείξει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, οι ενέργειες από πλευράς του σχολείου του, έρχονται να αποτελματώσουν τα όνειρά του, αφού με αυτό τον τρόπο, παρεμποδίζεται από το να βρίσκεται στις προπονήσεις της ομάδας του. Γι’ αυτό τον λόγο, η οικογένεια ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας, όπως γίνει μεταγραφή του Σάββα Κοντόπουλου, από το κανονικό σχολείο που βρίσκεται, σε εσπερινό, ώστε να πάρει το απολυτήριό του.

Σημειώνεται ότι ο Σάββας Κοντόπουλου, βρίσκεται στις ακαδημίες του Σωματείου της ομάδας της Αμμοχώστου από το 2020, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες και είναι πρώτος σκόρερ στο ηλικιακό πρωτάθλημα που αγωνίζεται. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ με 29 γκολ στην ηλικιακή κατηγορία Κ15, όπως και στη φετινή σεζόν, με πέραν των 30 γκολ στην ηλικιακή κατηγορία Κ16.

Σε επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ημερομηνίας 23 Απριλίου, την οποία εξασφάλισε ο REPORTER, η μητέρα του νεαρού ποδοσφαιριστή, Δήμητρα Κοντοπούλου, αναφέρει ότι, «ο γιος μου είναι μαθητής της 1ης Λυκείου του λυκείου Βεργίνας, της επαρχίας Λάρνακας. Παράλληλα, με τις σχολικές του δραστηριότητες, είναι ποδοσφαιριστής στη Νέα Σαλαμίνα ο οποία ομάδα κατατάσσεται στην Α’ κατηγορία, αλλά και βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των U16. Εδώ οφείλω να σας διαβεβαιώσω ότι για την πιο πάνω περίπτωση της Νέας Σαλαμίνας, ο γιος μου διατηρεί και έχει επαγγελματικό συμβόλαιο. Πέραν του γεγονότος ότι είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι σαν γονείς που το παιδί μας επιλέγει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και μάλιστα με τέτοιές διακρίσεις, στο τέλος της ημέρας συνειδητοποιούμε ότι προκύπτουν ουσιαστικά προβλήματα τα οποία αφορούν τη σχολική του δραστηριότητα».

Λόγω του μεγάλου βεβαρημένου αθλητικού προγράμματος που έχει και με τις δυο ομάδες, όπως αναγκαστικές σχολικές απουσίες λόγω προπονήσεων, πολλά και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της Εθνικής, αναφέρει η κα. Κοντοπούλου, «καταλαβαίνετε πως οι απουσίες είναι αναπόφευκτες. Μετά από συζήτηση που είχαμε σαν οικογένεια, αλλά και επιθυμώντας να δώσουμε μια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα επικοινωνήσαμε με λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι με ενημέρωσαν προσωπικά ότι ως Υπουργός και μόνο με τη δική σας δικαιοδοσία, μπορείτε να βοηθήσετε στο να γίνει μεταγραφή του από το κανονικό σχολείο στο εσπερινό Λύκειο Βεργίνας, κάτι για το οποίο είμαστε σύμφωνοι σαν οικογένεια».

Δυστυχώς, προστίθεται στην επιστολή της οικογένειας, «διανύουμε μια συναισθηματική διαδρομή η οποία πραγματικά μας μπερδεύει τόσο πολύ και αδυνατούμε να βρούμε άμεσης και εποικοδομητικές λύσεις. Από τη μια ένα ευλογημένο ταλέντο το οποίο διανύει μια όμορφη και θεληματική πορεία στον αθλητισμό γιατί είναι κάτι που του αρέσει και που αποδίδει πολύ σαν άνθρωπος και σαν οντότητα και από την άλλη, να στερείτε το δικαίωμα μόρφωσης. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως δείτε το θέμα με επιείκεια αλλά και με αρκετή σκέψη. Δυστυχώς, αν δεν δοθεί μια άμεση λύση, ο γιός μου, όπως και άλλα παιδιά που βρίσκονται στην ίδια θέση μαζί του, θα ταλαιπωρούνται και τις επόμενες σχολικές χρονιές βρίσκοντας αντιμέτωπους τους κανονισμούς του σχολείου όσο αφορά τις απουσίες και θεωρώ πως αυτό είναι κρίμα αλλά και άδικο».

Καταλήγοντας, μέσω της επιστολής, η οικογένεια αναφέρει προς την υπουργό Παιδείας, «όπως θα γνωρίζετε Ιούνιο ξεκινάνε οι εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά. Η άμεση λύση από εσάς θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να κινηθούμε αναλόγως. Ταλέντο και μόρφωση πρέπει να συμβαδίζουν και να πορεύονται παράλληλα και όχι να συγκρούονται αφήνοντας πίσω τους κοινωνικά πληγωμένους ανθρώπους. Ευελπιστώ στην κατανόησή σας».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Παιδείας, υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία η οποία προβλέπει το θέμα των απουσιών, κάτι που όπως ανέφερε η εν λόγω πηγή, είναι κάτι που ρυθμίστηκε εδώ και χρόνια σε συνεργασία με τους οργανωμένους φορείς. Γι’ αυτό τον λόγο, οι καθηγητικοί σύλλογοι εφαρμόζουν τους κανονισμούς σε όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως. Αξίζει να αναφερθεί επίσης, πως για την περίπτωση του Σάββα Κοντόπουλου, το σχολείο του έχει δικαιολογήσει τις απουσίες που αφορούσαν μόνο τις υποχρεώσεις του με την Εθνική του ομάδα και όχι τις υπόλοιπες που είχαν να κάνουν με τη Νέα Σαλαμίνα.

SV

Δειτε Επισης

Προς το παρόν, κανένας αντίκτυπος στην απεξάρτηση ΟΚΥΠΥ από την κρατική στήριξη, λέει η Ελεγκτική
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα
Αρχίζει εκστρατεία για τον καρκίνο του θυρωειδούς-Δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στις γυναίκες
Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας στο μενού του καιρού
Η πλατφόρμα του δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας
Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι με την επισκεψιμότητα την καλοκαιρινή περίοδο-Στα ίδια επίπεδα με άλλες χρονιές