ΒΙΝΤΕΟ: Κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου από ουκρανικό πλήγμα-Πολλοί νεκροί και παγιδευμένοι

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυώροφου κτηριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ουκρανικό πύραυλο στη ρωσική πόλη του Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Πλάνα από τη σκηνή της κατάρρευσης που ανάρτησε ο κυβερνήτης της ομώνυμης ρωσικής επαρχίας, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δείχνουν ότι τουλάχιστον 10 όροφοι του κτηρίου έχουν καταρρεύσει.

“Η πόλη και η επαρχία του Μπέλγκοροντ είναι στόχοι μαζικών βομβαρδισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις”, δήλωσε ο Γκλάντκοφ.  

“Ως συνέπεια από το άμεσο πλήγμα που δέχθηκε το συγκρότημα των διαμερισμάτων από ένα βλήμα, όλη η πρόσοψη του κτιρίου από τον δέκατο μέχρι τον πρώτο όροφο κατέρρευσε”, πρόσθεσε. 

Το κανάλι ειδήσεων στη ρωσική γλώσσα Mash στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν. Δεν διευκρινίστηκε άμεσα, ο τύπος των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ή αν αυτά ήταν δυτικής προέλευσης.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο της επίθεσης δήλωσε ότι έχουν σπεύσει αρκετά ασθενοφόρα, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα.

Ακόμη, ένας όροφος του συγκροτήματος διαμερισμάτων υποχώρησε, ενώ αρκετά μέλη των σωστικών συνεργείων έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του κτηρίου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία λέει ότι κατέλαβε άλλα 4 χωριά στην επαρχία του Χαρκόβου

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν άλλα τέσσερα χωριά (Χάτιτσε, Κράσνε, Μοροκόβετς, Ολίνικοβε) στην επαρχία του Χαρκόβου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Παρασκευή μία νέα επίθεση από τα εδάφη της, κατά της επαρχίας του Χαρκόβου που βρίσκεται στα βόρεια της Ουκρανίας, απειλώντας με το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στο πόλεμο που διεξάγεται εδώ και 27 μήνες.

Η Μόσχα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέλαβε τέσσερα χωριά, ενώ το Κίεβο υποστηρίζει ότι αποκρούει τις επιθέσεις και δίνει μάχες για τη διατήρηση της γραμμής άμυνας του.

Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προειδοποιεί για μία δύσκολη κατάσταση στην επαρχία του Χαρκόβου

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του βρίσκονται αντιμέτωπες με μία δύσκολη κατάσταση στις μάχες που διεξάγονται στην επαρχία του Χαρκόβου, αλλά τα πηγαίνουν καλά και θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τη γραμμή της άμυνάς τους.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Παρασκευή μία νέα επίθεση από τα εδάφη της, κατά της επαρχίας του Χαρκόβου που βρίσκεται στα βόρεια της Ουκρανίας, απειλώντας με το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στο πόλεμο που διεξάγεται εδώ και 27 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ωκεανογραφικό της Νέας Ζηλανδίας ναυαγεί ανοικτά των νήσων Σαμόα-Σώοι και οι 75 επιβαίνοντες
Υποψίες για δολοφονία του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς-Εθεάθη τελευταία φορά στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ επέστρεψε στο Μπάτλερ τρεις μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του-Στο πλευρό του ο Μασκ
Βομβαρδισμός του Ισραήλ σε τζαμί στη Λωρίδα της Γάζας-Πολλοί νεκροί και τραυματίες
LIVE: Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή-Μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών σε Λίβανο και Συρία-Αυξάνονται οι νεκροί
Σαράντα χρόνια διένεξης Ισραήλ και Ιράν-O πόλεμος δια αντιπροσώπων που μετατράπηκε σε μετωπικό
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δηλώνει ότι έχουν χάσει επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από την Παρασκευή
Σκληρή απάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί για το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ισραήλ