Δημιουργούσαν e-shops και πουλούσαν «μαϊμού» προϊόντα για μάρκες στη Χαλκιδική

Tέλος στην δράση ενός πολυμελούς κυκλώματος που έστηνε «μαϊμού» e-shop και πωλούσε δήθεν επώνυμα προϊόντα, αλλά έστελνε στους αγοραστές είδη ευτελούς αξίας, έβαλε η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου που εξιχνίασαν 75 απάτες, που είχαν γίνει από τον Μάρτιο του 2023 ως φέτος τον Ιανουάριο σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι δράστες δημιουργούσαν ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία διαφήμιζαν με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω ιστοσελίδων που είχαν δημιουργήσει, στα οποία φέρονταν ότι πουλούσαν σε δελεαστικές τιμές υποδήματα, ενδύματα, τσάντες και αρώματα από γνωστές φίρμες. Όμως, όταν έστελναν με εταιρείες ταχυμεταφορών τις παραγγελίες με πληρωμή μέσω αντικαταβολής, οι αγοραστές διαπίστωναν ότι στο δέμα υπήρχαν προϊόντα απομίμησης ή φθαρμένα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν συνολικά 75 απάτες που απέφεραν στο κύκλωμα 4.600 ευρώ και συγκεκριμένα 46 στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, τρεις στη Λάρισα, από δύο σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική και από μία απάτη σε Αργολίδα, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Ημαθία, Ιωάννινα, Ξάνθη και Πέλλα. Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν 12 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός, ο ιδιοκτήτης του ιστοτόπου, ο αποστολέας των δεμάτων και αυτός που εισέπραττε τα ποσά της αντικαταβολής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συρροή, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση αγνώστων μελών της σπείρας και την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Με το νέο έτος αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης του Al Jazeera-Νέα αναβολή στη δίκη
Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
LIVE: Επίθεση της Χαμάς με πυραύλους στο Τελ Αβίβ, ανήμερα της επετείου της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου
Ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων-«Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό»
Ιδέες και προβληματισμούς συζητά με τα κόμματα ο Πρόεδρος ενόψει τριμερούς