Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Στη σύλληψη δύο Ουκρανών αξιωματούχων, που, όπως υποστηρίζει το Κίεβο σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησαν οι Αρχές της χώρας.

Ειδικότερα, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) δήλωσε ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, αναζητούσαν πρόθυμους «εκτελεστές» μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ζελένσκι, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον πάρουν όμηρο και να τον σκοτώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, η Ρωσία έβαλε τον πρόεδρο της Ουκρανίας στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Ζελένσκι καταζητείται «με βάση ένα άρθρο του ποινικού κώδικα» αναφέρεται σε αυτό το λακωνικό κείμενο, που δεν διευκρινίζει τίποτα για τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Ουκρανό πρόεδρο.

Την επομένη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε καλέσει τον ουκρανικό στρατό να ανατρέψει τον Ζελένσκι.

Ο κατάλογος των καταζητούμενων από τις ρωσικές αρχές περιλαμβάνει πολλούς Ρώσους και ξένους, κυρίως Ουκρανούς.

Τον Φεβρουάριο προστέθηκαν σ’ αυτόν τα ονόματα της πρωθυπουργού της Εσθονίας Κάγια Κάλας, του υπουργού Πολιτισμού της Λιθουανίας και πρώην βουλευτών της Λετονίας, επειδή κατέστρεψαν μνημεία της σοβιετικής εποχής. Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και σε βάρος του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που πέρσι εξέδωσε ένταλμα για τον Πούτιν, κατηγορώντας τον για εγκλήματα πολέμου.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Μπαράζ επιθέσεων σε εννέα γαλλικές φυλακές-Ποιοι είναι οι πιθανοί υποκινητές
ΒΙΝΤΕΟ: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες πλήττουν τη βορειοδυτική Ιταλία
Οι «ισχυρότερες μέχρι σήμερα» ενδείξεις εξωγήινης ζωής εντοπίστηκαν σε μακρινό εξωπλανήτη
Eικοσιπέντε νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε αντίσκηνα εκτοπισμένων στη Γάζα
«Πού είναι η μαμά μου;»-Η στιγμή που οι διασώστες απεγκλωβίζουν κοριτσάκι από τα ερείπια στη Γάζα
Το «χαρέμι» του Μασκ-Στρατολογεί γυναίκες για να φτιάξει «λεγεώνα» απογόνων πριν την... Αποκάλυψη!
Το Reuters «σφάζει» Τραμπ για το επιλεκτικό κόψιμο ΜΜΕ-Η εκπρόσωπος του Λ. Οίκου θα αποφασίζει ποιος θα τον ρωτά
Το μεγαλύτερο μαζικό «μπουγέλο» του κόσμου-Ένα πολύ διαφορετικό φεστιβάλ
Gucci, Birkin, Nike στα... πανέρια-Οι Κινέζοι απειλούν να «πλημμυρίσουν» την αγορά με είδη πολυτελείας σε εξευτελιστικές τιμές
Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού λόγω απειλής για βόμβα