Πράκτορες της Κίνας χάκαραν το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας

Η Βρετανία αντέδρασε άμεσα θέτοντας εκτός λειτουργίας μία βάση δεδομένων που χρησιμοποιούσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από αναφορές των ΜΜΕ ότι δέχτηκε κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση από το κινεζικό κράτος, όπως δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Βρετανός υπουργός.

“Το υπουργείο Άμυνας (MoD) ενήργησε ευέλικτα θέτοντας εκτός λειτουργίας την βάση δεδομένων. Πρόκειται για μία βάση δεδομένων με διαχείριση που δεν γίνονταν άμεσα από το ΜoD”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Μελ Στράιντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο Στράιντ δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς θα προχωρήσει αργότερα σήμερα, σε μία ενημέρωση του κοινοβουλίου για την υπόθεση αυτή, παρουσιάζοντας ένα πολυδιάστατο σχέδιο για την υποστήριξη, αλλά και την προστασία του προσωπικού από ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Στο μεταξύ, οι μυστικές υπηρεσίες της Πολωνίας εντόπισαν και απενεργοποίησαν συσκευές υποκλοπής συνομιλιών (κοριούς) στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιηθεί μία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστή των μυστικών υπηρεσιών στην χώρα.

Η πολωνική κυβέρνηση αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα στο Κατοβίτσε που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας.

Η Πολωνία θεωρείται κέντρο συλλογής και αποστολής δυτικού οπλισμού στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο μάχεται μετά από την ρωσική εισβολή, ενώ οι πολωνικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό των οποιονδήποτε ενδείξεων κατασκοπευτικής δραστηριότητας.

“Η Κρατική Υπηρεσία Προστασίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας εντόπισαν και απενεργοποίησαν συσκευές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υποκλοπή συνομιλιών στην αίθουσα συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κατοβίτσε”, ανέφερε μία σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για το ψήφισμα της τρίτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες
Ζητήθηκε αύξηση ενοικίου του κτιρίου που ενοικιάζεται από το 2008 για στέγαση της ΑΔΕ Λευκωσίας και του Αστυνομικού Σταθμού Στροβόλου
Πυρπόλησε όχημα 42χρονης αλλά τον έκαψε μαρτυρία-Χειροπέδες σε 49χρονο στη Λεμεσό
Άρχισαν οι έρευνες για την τραγωδία στη Λεμεσό-Είχε σταθεί πρόσφατα στα πόδια του μετά από τροχαίο ο άτυχος 33χρονος
Αυξάνεται η πόλωση-Υπόσχεται σχέδιο για εξοπλισμό και στήριξη η Φον Ντερ Λάιεν στην Ουκρανία
Συνεχίζει να... τσακίζει κόκκαλα η Coral-Αγγίζει το μείον οκτώ η θερμοκρασία απόψε
Καλέστηκε στην αραβική σύνοδο ο νέος πρόεδρος της Συρίας
Έτοιμο να χτυπήσει ξανά στη Γάζα το Ισραήλ-Σε κίνδυνο η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός
Η USAID απολύει ή θέτει σε διοικητική αργία σχεδόν όλους τους εργαζομένους της