ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί

Χαμηλότερες από το 2023 αναμένονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Κύπρου το καλοκαίρι του 2024 σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτά μπορούν να ανατραπούν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως «συνεχίζουμε να είμαστε ανήσυχοι για το πως θα κινηθούν οι πληρότητες του καλοκαιριού λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που γίνονται γύρω από την Κύπρο» ενώ σε σχέση με την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει πως «παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες». Πρόσθεσε επίσης πως παρά τις προσπάθειες για να καλυφθεί το κενό του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ από νέες αγορές, όπως η Πολωνία, η Γαλλία και η Γερμανία «υπάρχει ανησυχία» για το πως θα εξελιχθεί η νέα σεζόν.

Παρατήρησε πως η ροή των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2024 φαίνεται να υστερεί σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στον Απρίλιο σημειώνοντας πως οι πληρότητες εμφάνισαν υστέρηση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023, λόγω και του γεγονότος ότι το Πάσχα των Καθολικών ήταν το Μάρτη και με μεγάλη χρονική διαφορά από το Ορθόδοξο Πάσχα.

Σχετικά με τις πληρότητες των ξενοδοχείων για το τριήμερο του Πάσχα σημείωσε πως αυτές κυμάνθηκαν ικανοποιητικά σε όλη την Κύπρο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει λύση στο Ισραήλ, ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει η αγορά αυτή, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές για την Κύπρο.

Όσον αφορά την εργοδότηση εργατικού δυναμικού ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Κύπρου είπε πως έχει γίνει πιο σύντομη η διεκπεραίωση των αιτήσεων, που «είναι υποβοηθητικό» αλλά είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε να γίνεται όσο και πιο γρήγορη η διαδικασία και η ξενοδοχειακή βιομηχανία να είναι πιο παραγωγική.

Ανέφερε ωστόσο ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξεύρεση εργατικού δυναμικού οι ξενοδόχοι, όχι μόνο σε αριθμό αλλά και από πλευράς καταλληλότητας. Όσο εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή σεζόν και επειδή το πρόβλημα του εργατικού δυναμικού είναι παγκόσμιο, οι επιλογές είναι και λιγότερες, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αλλαγή νομικού πλαισίου Ταμείου Ευημερίας ΡΙΚ ζητά η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής
Τα ακίνητα συνέχισαν το 2024 να τροφοδοτούν την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας
Δύο διαφορετικές κατηγορίες ΤΑΕΠ προτείνει ο Δαμιανού-«Δεν μπορούν να επεκταθούν τα ιδιωτικά όπως είναι »
Γίνεται αξιολόγηση εναλλακτικών λύσεων για μελλοντική συντήρηση στο φράγμα Μαυροκόλυμπου
Οδικό χάρτη για εφαρμογή του «Πληρώνω Όσο Πετώ» συμφώνησαν Παναγιώτου και ΤΑ
Το 17% των Κυπρίων δυσκολευόταν να ζεστάνει το σπίτι του το 2023
Εκκενώθηκε πλήρως το φράγμα Μαυροκόλυμπου-Θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και καταγραφή αναγκών
Πρόταση για επέκταση του λιμανιού Βασιλικού με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση
Παρέλαβε την έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ο ΠτΔ-«Θα μελετηθεί δεόντος»
Εκπαιδευτικοί στέλνουν διαβητικά παιδιά στις τουαλέτες για να κάνουν τις ενέσεις ινσουλίνης τους-Καταγγελίες στη Βουλή