ΒΙΝΤΕΟ: Το έθιμο πήγε στραβά στην Κέρκυρα-Της έπεσε ο Μπότης στο κεφάλι

Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την ρήψη των Μπότηδων στο ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας.

Στις 11:00 ακριβώς ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Χαλικιόπουλος έριξε τον μπότη χωρίς να φανταστεί ότι κάποια γυναίκα περνούσε εκείνη την ώρα από το πεζοδρόμιο.

Αποτέλεσμα ήταν να της πέσει ο μπότης κυριολεκτικά στο κεφάλι. Αμέσως έτρεξαν όλοι να την βοηθήσουν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν χτύπησε πολύ.

Το έθιμο των Μπότηδων στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα το Μεγάλο Σάββατο είναι ταυτισμένο με τους «Μπότηδες», το πέταγμα δηλαδή πήλινων δοχείων που είναι γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια των σπιτιών των Κερκυραίων.

Πάρα πολλές χιλιάδες επισκεπτών έχουν κατακλύσει το νησί και παρακολούθησαν το έθιμο.

Μάλιστα ενισχύθηκε αυτή η επίσκεψη σήμερα το πρωί με τέσσερα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το λιμάνι της Κέρκυρας, μεταφέροντας γύρω στους 10.000 επιβάτες και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες.

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί από ολόκληρη την Ελλάδα που είδαν το έθιμο των «Μπότηδων» στην πλατεία Σπιανάδα. Στις 11 ακριβώς οι «Μπότηδες» οι οποίοι ρίχνονται όταν οι καμπάνες του Αγίου Σπυρίδωνος σημαίνουν, αμέσως μετά τη φράση του Μητροπολίτη «Ανάστα ο Κύριος κρίνων τη γη».

Πάρα πολλοί Κερκυραίοι αλλά και επισκέπτες ρίχνουν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους τα πήλινα αυτά κόκκινα αγγεία, που συμβολίζουν τον κρότο με τον οποίο εξέρχεται από τον Άδη ο Κύριος και την κυριαρχία της ζωής επί του θανάτου.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Τι «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις ως αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου-Τα νέα δεδομένα
Για ένα... κόκκινο φανάρι ξυλοκόπησαν τον 36χρονο μπροστά στο παιδί του στη Θεσσαλονίκη
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 47χρονης στην Πάτρα-«Είδα το κεφάλι της κάτω από το φορτηγό»
Καθηγητής-αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της εισβολής των κουκουλοφόρων-«Δεν έχω ξαναδεί τόση βία»
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τα Τέμπη-Η συγκλονιστική συνομιλία αστυνομικών λίγο μετά τη σύγκρουση
Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά και με το που έφτασαν τους επιτέθηκαν με πέτρες
Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Παύλος Πολάκης-Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή