Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά

Ήρθε η ώρα για κατάργηση των φεστιβάλ ταυρομαχίας; Ερώτημα που για πάνω από ένα χρόνο ηχεί ολοένα και περισσότερο με τις φωνές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων να δυναμώνουν.

Η Ισπανία, πάντως, έκανε το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των ζώων καθώς κατήργησε ένα ετήσιο βραβείο ταυρομαχίας, προκαλώντας την αντιδράση της πτέρυγας των Συντηρητικών πάνω σε ένα ζήτημα που συνεχίζει να προκαλεί διχογνωμία.

Πρόκειται με μια παράδοση αιώνων, όμως προσκρούει σε ανησυχίες για την ευημερία των ζώων.

Οι ταυρομαχίες ισπανικού τύπου, κατά τις οποίες το ζώο συνήθως καταλήγει να σκοτώνεται από σπαθί που του καρφώνει ταυρομάχος, είναι για τους υποστηρικτές του εθίμου μια πολιτιστική παράδοση που πρέπει να διατηρηθεί, ενώ οι επικριτές κάνουν λόγο για μια σκληρή τελετουργία που δεν έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας δήλωσε, από την πλευρά του, ότι βασίζει την απόφασή του να καταργήσει το βραβείο στη «νέα κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα», κατά την οποία οι ανησυχίες για την ευημερία των ζώων έχουν αυξηθεί, ενώ η προσέλευση στις περισσότερες εκδηλώσεις ταυρομαχίες έχει μειωθεί.

«Νομίζω ότι αυτό είναι το αίσθημα της πλειονότητας των Ισπανών που αδυνατούν να καταλάβουν γιατί τα βασανιστήρια βραβεύονται με δημόσιο χρήμα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Έρνεστ Ουρτασούν στο X.

Ο Μπόρχα Σέμπερ Πασκουάλ, εκπρόσωπος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την αντίθεσή του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κίνηση της κυβέρνησης δείχνει ότι «δεν πιστεύει στην ελευθερία» και ότι το κόμμα του θα επαναφέρει το βραβείο όποτε ανακτήσει την εξουσία.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Πυροβολισμοί σε κομμωτήριο στη Σουηδία-Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ζήτησε να μην γίνουν εδαφικά δώρα στον Πούτιν ο Ζελένσκι-«Όλοι θέλουμε αυτός ο πόλεμος να τελειώσει»
Πέντε οι νεκροί του μπλακάουτ στην Ισπανία-Ανάμεσά τους γονείς και γιος
Αποσύρθηκε από το κονκλάβιο καρδινάλιος που είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα
Δείχνουν τα φωτοβολταϊκά ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ οι Ισπανοί-Έρευνα για τα κρίσιμα 5 δευτερόλεπτα
Βλέπει εκλογή Ιμάμογλου εάν παραμείνει στη φυλακή ο Οζέλ
Δικαστήριο της Ε.Ε απαγορεύει τα διαβατήρια σε πλούσιους αλλοδαπούς-«Εμπορευματοποίηση της ιδιότητας του πολίτη»