Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
18:02 - 30 Απριλίου 2024
Μνημόνιο Συνεργασίας με το Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), το οποίο παρέχει πολλαπλές δυνατότητες στη διάγνωση και αντιμετώπιση περιστατικών επεμβατικής ακτινολογίας.
Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει πως το Μνημόνιο Συνεργασίας, προνοεί την αμοιβαία ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας στην ιατρική απεικόνιση, καθώς και τη δυνατότητα από κοινού διάγνωσης και αντιμετώπισης πολυσύνθετων περιστατικών που άπτονται της διαγνωστικής και επεμβατικής ακτινολογίας.
Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, η συνεργασία αυτή ενισχύει το ερευνητικό έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας των απεικονιστικών εξετάσεων και των ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών που προσφέρονται.
Σημειώνεται ότι το Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» είναι το μόνο κέντρο στον ελληνικό χώρο που κατέχει την ανώτατη πιστοποίηση IASIOS στον τομέα της επεμβατικής ογκολογίας (internationally renowed quality assurance accreditation in Interventional Oncology).
Ο Προϊστάμενος του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, Δρ. Νεκτάριος Πούλλος και ο Καθηγητής Ακτινολογίας και Διευθυντής του Β’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», Δρ. Νίκος Κελέκης, υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας, στις 10 Απριλίου του 2024 στο Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».
Η συνεργασία εδραιώνει τους επιστημονικούς δεσμούς μεταξύ των δύο Τμημάτων, θεσμοθετεί την ανταλλαγή εμπειριών και εκπαίδευσης του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στις σύγχρονες τεχνικές διαγνωστικής ακτινολογίας καθώς επίσης σε καινοτόμες θεραπείες στον τομέα της επεμβατικής ακτινολογίας-ογκολογίας.
Το Μνημόνιο προνοεί, επίσης, τη συνδιοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, καθώς και τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και πρωτόκολλα σε ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο.
Επιπλέον, τα εμπλεκόμενα Τμήματα μπορούν να ανταλλάσσουν απεικονιστικές εξετάσεις σε πραγματικό χρόνο, μέσω σύγχρονων τεχνολογιών τηλεδιάγνωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.
Πηγή: ΚΥΠΕ