Προθεσμία ως την Τετάρτη το βράδυ στη Χαμάς από Ισραήλ για να απαντήσει στην πρόταση εκεχειρίας

Το Ισραήλ θα περιμένει «μέχρι το βράδυ της Τετάρτης» για να απαντήσει στη Χαμάς σε μια πρόταση εκεχειρίας που συζητείται στο Κάιρο, προτού λάβει απόφαση να στείλει αντιπροσωπεία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το Ισραήλ αποφάσισε να μην στείλει αντιπροσωπεία στο Κάιρο αμέσως» και «θα αποφασίσει όταν η Χαμάς δώσει την απάντησή της», σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί: «θα περιμένουμε μέχρι το βράδυ της Τετάρτης και μετά θα αποφασίσουμε», τόνισε.

Μετά από μια συνάντηση τη Δευτέρα στο Κάιρο, με την Αίγυπτο, το Κατάρ, δύο από τις μεσολαβήτριες χώρες, μια αντιπροσωπεία της Χαμάς επέστρεψε στη Ντόχα και αναμένεται να δώσει την απάντησή της «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στο παλαιστινιακό κίνημα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στη Γαλλία
Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Ράμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στις εκλογές της Αλβανίας-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Μπερίσα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε σχέδιο άρσης των κυρώσεων κατά της Συρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ «αποκοιμήθηκε» σε πολυθρόνα κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία
ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Πανηγυρισμοί ΗΠΑ για τη συμφωνία αμυντικού εξοπλισμού-Τι περιλαμβάνει το deal των 600 δισ. με Σαουδική Αραβία