Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, "είναι ο σημερινός Χίτλερ, ο χασάπης της Γάζας", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι "η ναζιστική νοοτροπία" δολοφόνησε 35 χιλιάδες ανθρώπους στη Γάζα. Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για υποκριτική πολιτική, λέγοντας ότι «έχουμε δει την κυριαρχία του Σιωνισμού σε παγκόσμια κλίμακα».

Σε ομιλία του στην 5η Διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Πλατφόρμας της Ιερουσαλήμ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε την Ιερουσαλήμ, η οποία βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στις σταυροφορικές φιλοδοξίες και στον σιωνιστικό επεκτατισμό, έναν τόπο ειρήνης και πάλι για όλη την ανθρωπότητα».

Για τις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «αντί να κάνουν αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας με βάση τα γεγονότα του 1915, οι ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τη Γάζα. Απορρίπτουμε την υποκριτική τους πολιτική. Έχουμε δει την κυριαρχία του Σιωνισμού σε παγκόσμια κλίμακα». 

«Οι δυτικές αξίες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, ο νόμος και η ελευθερία του Τύπου ξεχάστηκαν στο Ισραήλ. Όσοι κατασκήνωσαν στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Γκεζί δεν βλέπουν τις διαδηλώσεις στη Γάζα. Τα ΜΜΕ δεν μπορούν να πουν ούτε μια φράση για τους συναδέλφους τους που σκοτώθηκαν στη Γάζα», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Είπε ακόμη πως "εκτιμούμε τη στάση της ισπανικήςΚυβέρνησης και του Πέδρο Σάντσεθ στην αναγνώριση της Παλαιστίνης. Είναι τόσο μεγάλη ντροπή όσο και σοβαρή αδικία το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν έχει κράτος πλήρες μέλος του ΟΗΕ. Πιστεύουμε ότι αυτή η αδικία πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα».

Για το βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας είπε πως «με την απόφαση αυτή οι ΗΠΑ αγνόησαν και τη βούληση άλλων κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν αποδεχόμαστε αυτή την απόφαση, η οποία προκαλεί περαιτέρω κανάκεμα του Ισραήλ. Η αμερικανική Κυβέρνηση δεν συμβάλλει στη λύση με την άνευ όρων στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξή της στο Ισραήλ. Η έγκριση από τη Γερουσία των ΗΠΑ για ένα στρατιωτικό πακέτο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ, ενώ 35 χιλιάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν ανελέητα στη Γάζα, είναι η σαφέστερη απόδειξη για αυτό», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην Έγκωμη
Ερντογάν για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα-«Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε»
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Ράφα, ενώ η πίεση για κατάπαυση του πυρός εντείνεται
Συνελήφθη 21χρονος για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική
Αναζητώντας δικαίωση σε ένα ωκεανό αδικίας...
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο
Κρίσιμος μήνας για ΥΠΑΝ ο Μάιος, ανακοινώνει τις θέσεις για ενιαία εκπαίδευση-Τι ζητούν οι γονείς
Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων