Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/4) από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., σε συνέχεια έρευνας για τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως σε σπίτια και αυτοκίνητα οπαδών της δυτικής Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν προκύψει πειστήρια που σχετίζονται με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση

Ο αριθμός των προσαχθέντων έχει φτάσει τους 50 και αναμένεται να αυξηθεί, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και άλλα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οπαδική βία και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της αυτόφορης προανάκρισης για σύστασή εγκληματικής οργάνωσης

Πιο συγκεκριμένα, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνονται 150 ονόματα ατόμων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μπήκαν σε σπίτια και συνδέσμους

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκτελέστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος αρκετών προσώπων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από σπίτια χούλιγκαν, οι Αρχές μπήκαν και σε συνδέσμους οπαδών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, στα επεισόδια που έγιναν συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα ενώ φαίνεται να έχουν ταυτοποιηθεί οι περισσότεροι μετά από εργαστηριακές έρευνες που προηγήθηκαν.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί υπήρχαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ενώ κατηγορούνται επίσης για συναυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού, για οργάνωση επεισοδίων, για τη συγκέντρωση των ατόμων με την αποστολή μηνυμάτων αλλά και για τα «πολεμοφόδια» που είχαν στην κατοχή τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε χάσει τη ζωή του χτυπημένος από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι στα τέλη Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο αστυνομικός είχε παραμείνει στο νοσοκομείο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση, όμως τελικά ύστερα από περίπου 20 ημέρες κατέληξε.

Η φωτοβολίδα είχε χτυπήσει τον άτυχο αστυνομικό στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία. Ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας από τις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του 31χρονου αστυνομικού είχε επιδεινωθεί και ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Εισαγγελική έρευνα για τις αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες τη μέρα των συγκεντρώσεων για Τέμπη
ΒΙΝΤΕΟ: Eμπρησμός σε πρατήριο καυσίμων στην Αργυρούπολη, απείλησαν υπάλληλο με όπλο
Μυστήριο με την ουσία που βρέθηκε στις Τοξικολογικές για τον Βασίλη Καλογήρου-Στο μικροσκόπιο CCTV
Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την 14χρονη που ξυλοκόπησε 13χρονη-Είχε επιτεθεί και σε άλλη ανήλικη
Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
Επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι-«Καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»