ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της διάσωσης σκύλου από αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα

Τι κι αν διανύουμε ακόμη τις ημέρες του Απρίλη, οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων οι καμπίνες των αυτοκινήτων να «φλέγονται» τις μεσημβρινές ώρες, θυμίζοντας σκηνικά Αυγούστου.

Όλοι γνωρίζουμε ορισμένα tips που είναι καλό να τηρούμε ώστε να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την υπερθέρμανση του οχήματός μας, είτε με τη χρήση σκιάστρου, είτε με το παρκάρισμα στη σκιά, είτε εάν είναι εφικτό και τα δύο.

Προ πάντων όμως, όσοι είστε γονείς τετράποδων πρέπει να θυμάστε ότι είναι καλό να αποφεύγετε να αφήνετε μέσα το κατοικίδιό σας, ακόμη και για λίγα λεπτά, πόσο μάλλον δίχως να έχετε αφήσει κάποιο παράθυρο ανοιχτό ή λίγο νερό για να δροσίζεται.

Ακόμη και μισή ώρα έκθεσης ενός αυτοκινήτου στον ήλιο μπορεί να είναι αρκετή για να ανέβει η θερμοκρασία εντός της καμπίνας κατά 20 βαθμούς

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε προσφάτως δείχνει τη διάσωση σκύλου, σε περιοχή της Ισπανίας, από το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, το οποίο είναι σταθμευμένο κάτω από τον ήλιο και δεν υπάρχει ούτε ένα παράθυρο ανοιχτό.

Έτσι, οι αστυνομικοί της περιοχής αναγκάζονται να σπάσουν το παράθυρο του συνοδηγού προκειμένου να ελευθερώσουν το τετράποδο το οποίο δείχνει φανερά ταλαιπωρημένο.

Όπως θα δείτε η εξάντληση του σκύλου είναι φανερή καθώς μόλις απελευθερώνεται τρέχει σε σκιερό σημείο του πεζοδρομίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ακόμη και μισή ώρα έκθεσης ενός αυτοκινήτου στον ήλιο μπορεί να είναι αρκετή για να ανέβει η θερμοκρασία εντός της καμπίνας κατά 20 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με το κανονικό και να δημιουργηθούν συνθήκες θερμοπληξίας για το κατοικίδιο.

Επομένως, εάν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, ο οδηγός θα πρέπει να παρκάρει το αυτοκίνητο σε σκιερό μέρος, να αφήσει ελαφρώς ανοιχτά κάποια από τα παράθυρα αλλά και να φροντίσει να αφήσει ενός της καμπίνας και νερό ώστε το ζώο να μπορέσει να δροσιστεί.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα
Ζαχάροβα: Η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία
Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς-«Απαντήστε σε μια εβδομάδα στην πρόταση εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα»
BINTEO: Αεροσκάφος κάνει αναγκαστική προσγείωση και αναποδογυρίζεται σε παραλία
Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους