Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Σουλουσαράι της επαρχίας Τοκάτ της Τουρκίας ανακοίνωσε το Ίδρυμα αντιμετώπισης καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων (AFAD). Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί αναφορές ότι ένα διώροφο σπίτι στην επαρχία Γιοζγκάτ και 5 αχυρώνες στην περιοχή Σουλουσαράι της επαρχίας Τοκάτ επηρεάστηκαν.

Στη δήλωση του AFAD αναφέρθηκε ότι σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Σουλουσαράι του Τοκάτ σε βάθος 5,99 χιλιομέτρων. Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στο Όρντου, τη Σαμψούντα, την Καισαρεία και την Άγκυρα.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον σεισμό στο Τοκάτ, ανέφερε ότι «ο νομάρχης, η AFAD και όλες οι ομάδες ξεκίνησαν έρευνες. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Εκφράζω τη συμπάθειά μου στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό. Ο Αλλάχ να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές».

17

25

Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες

Ο νομάρχης του Τοκάτ, Νουμάν Χατίπογλου σε δήλωσή του στη ζωντανή μετάδοση του CNN Türk, είπε: «Ακούσαμε ότι έχουν καταρρεύσει μερικοί μιναρέδες. Οι ομάδες μας AFAD έχουν κινητοποιηθεί. Υπάρχουν καταστάσεις πανικού. Φυσικά, θα τις ξεπεράσουμε. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Αυτή τη στιγμή πρόκειται για μερικά από τα χωριά μας».

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μπουγντάιλι

Ο δήμαρχος Τοκάτ Γιαζιτζίογλου δήλωσε ότι μερικά σπίτια υπέστησαν ζημιές στο χωριό Μπουγντάιλι. «Έγινε σεισμός και χθες το βράδυ. Δεν υπήρξε ζημιά τότε. Οι πολίτες μας απλώς πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Ένας σεισμός έγινε και σήμερα. Υπήρξαν ζημιές σε μερικά σπίτια στο χωριό Μπουγντάιλι και έχουμε λάβει πληροφορίες ότι ο μιναρές κατέρρευσαν σε διάφορα τζαμιά και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Είμαστε στο κέντρο κρίσης, παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία, οι πολίτες μας να μην ανησυχούν», ανέφερε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του AFAD, «ο σεισμός των 5,6 βαθμών που σημειώθηκε στις 18.11 στην περιοχή Σουλουσαράι της επαρχίας Τοκάτ έγινε έντονα αισθητός στις επαρχίες Τοκάτ, Σαμψούντα, Γιόζγκατ, Τσανκιρί και Τσόρουμ. Μέχρι στιγμής, ένα διώροφο σπίτι στην επαρχία Γιόζγκατ και 5 αχυρώνες στην περιοχή Σουλουσαράι της επαρχίας Τοκάτ».

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ στο χάος-Εκατοντάδες συλλήψεις και συγκρούσεις για τη Γάζα
Επεισόδια στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη-Δακρυγόνα από την Αστυνομία
Το ξέκοψε στον Μπλίνκεν ο Νετανιάχου-«Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία για τερματισμό του πολέμου»
Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Συγκρούσεις διαδηλωτών με Αστυνομία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της εφόδου της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-«Δεν το έχουμε ξαναδεί»
Ντέρμπι στις ΗΠΑ με οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ
Η Βρετανία απελαύνει τον πρώτο αιτούντα άσυλο στη Ρουάντα
To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τζαμί στο Αφγανιστάν