ΑΚΕΛ για την έγκριση αιτήματος Κοσόβου για ένταξη στο ΣτΕ-«Καταψηφίσαμε την έκθεση Μπακογιάννη και ΕΛΚ»

Ανησυχία ΑΚΕΛ, για την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αποδεχτεί το αίτημα του Κοσόβου για ένταξη στον οργανισμό.

«Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να προσκληθεί το Κόσοβο να γίνει μέλος του ΣτΕ προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για τους κινδύνους και το προηγούμενο που δημιουργεί σε σχέση με παράνομες αποσχιστικές οντότητες. Όσοι έχουν υποστηρίξει το σχετικό Ψήφισμα οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τους κινδύνους που προκύπτουν από την ενθάρρυνση αποσχιστικών κινημάτων και στην Ευρώπη και στην υφήλιο. Υπενθυμίζουμε ότι το μόρφωμα του Κοσόβου προέκυψε μετά τη ΝΑΤΟϊκή επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία το 1999 κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας των κρατών», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Προσθέτοντας ότι, «η Κυπριακή Δημοκρατία, θύμα παραβίασης της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας από την κατοχική δύναμη και το ψευδοκράτος,  έχει διπλούς λόγους να είναι απόλυτα συνεπής υπερασπιστής του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα αναφέρει ότι, «το επιχείρημα ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή είναι διάτρητο, αφού παρά τις διαφορές κάθε περίπτωσης είναι αδιαμφισβήτητο ότι παραβιάζεται βάναυσα η αρχή της εδαφικής ακεραιότητας η οποία συνιστά βασική αρχή του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Επιπρόσθετα, σημειώνουμε ότι αυτή η απόφαση θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την Πρίστινα για να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της και να έχει θετική στάση στον διάλογο με τη Σερβία. Η εξέλιξη αυτή μόνο περισσότερες εντάσεις θα πυροδοτήσει στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων».

«Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΑΚΕΛ, δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του, Γιώργου Λουκαΐδη που είναι μέλος της ΚΣΣΕ, καταψήφισε την σχετική έκθεση Ντόρας Μπακογιάννη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενέκρινε την ένταξη του Κοσόβου ως μέλος του ΣτΕ η Κοινοβουλευτική Συνέλευση-Καταψήφισαν Ερωτοκρίτου και Λουκαΐδης

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου