Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή

Τη δέσμευση της, για προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή, όπου τα δικαιώματα, οι ανάγκες και η ευημερία των ασθενών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε απόφασης και δράσης, έδωσε την Πέμπτή η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε προημερήσιας διάταξης αναφορά που ανέγνωσε ο Προεδρεύων της Βουλής, Ζαχάριας Κουλίας, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Δικαιωμάτων των Ασθενών.

Όπως είπε ο κ. Κουλίας «η ημέρα αυτή λειτουργεί ως υπενθύμιση της ύψιστης σημασίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και των θεμελιωδών αρχών που πρέπει να διέπουν τα συστήματα υγείας των χωρών της Ευρώπης, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια και η αταλάντευτη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών», για να προσθέσει ότι «στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα Δικαιώματα των Ασθενών βρίσκεται η αναγνώριση ότι κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό του, αξίζει ισότιμη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας».

«Είναι μια μέρα», σημείωσε, «που μας υπενθυμίζει την κοινή ευθύνη να προασπίζουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματα των ασθενών, να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές τους ακούγονται, οι επιλογές τους γίνονται σεβαστές και η αξιοπρέπειά τους διατηρείται. Πάντοτε πρέπει να θυμόμαστε ότι ο ασθενής δεν είναι παθητικός αποδέκτης, αλλά συμμετέχει ενεργά στην περίθαλψή του».

Ο Προεδρεύων της Βουλής είπε ότι «καθώς γιορτάζουμε αυτή την ημέρα, ας δεσμευτούμε εκ νέου για την προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή, όπου τα δικαιώματα, οι ανάγκες και η ευημερία των ασθενών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε απόφασης και δράσης».

Είπε πως θα πρέπει «να εργαστούμε μαζί, για να δημιουργήσουμε ένα μέλλον, σύμφωνα με το οποίο η υγειονομική περίθαλψη δεν θα είναι απλώς μια υπηρεσία, αλλά μια συνεργασία βασισμένη στις αρχές του σεβασμού των δικαιωμάτων των ασθενών και μιας κοινής δέσμευσης, για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας για όλους».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό
«Υπήρξαν ψηλές προσδοκίες από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ που δεν υλοποιήθηκαν»
Το μήνυμα του ΠτΔ για την Πρωτομαγιά-«Η Κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων»
Επανέρχεται ο Δρουσιώτης για την αγωγή από Αναστασιάδη-«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί»
Είκοσι χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-Εκδήλωση στο Προεδρικό παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ