Επιμένει για ανταλλαγή περιουσιών ο Τατάρ-«Μια μέρα, θα αξιολογηθούν και θα ανταλλαχθούν»

Πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι πόροι για την εκπλήρωση του καθήκοντός της «διεθνώς αναγνωρισμένης επιτροπής ακίνητης περιουσίας» και την άμεση ανταπόκριση στις αιτήσεις που υποβάλλονται, είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο Ε. Τατάρ συναντήθηκε χθες με τον «πρόεδρο» της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» που συστάθηκε από τον τ/κ δικηγορικό σύλλογο, Οζγκούλ Όζγιγιτ. «Πρόθεσή μας, είναι να κάνουμε την επιτροπή ακίνητων περιουσιών, η οποία είναι αποτελεσματική, να λειτουργήσει περισσότερο», δήλωσε ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι υπάρχει αποζημίωση, ανταλλαγή και επιστροφή περιουσιών αναλόγως των «όρων του νόμου της επιτροπής».

Αφού είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι άφησαν χιλιάδες στρέμματα περιουσιών στη «νότια Κύπρο» και σε αντάλλαγμα έλαβαν περιουσίες ίσης αξίας στο «βορρά», ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι αποποιήθηκαν τις περιουσίες ίσης αξίας που έλαβαν.

Υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα περιουσιών στο ψευδοκράτος που έχουν τύχει αποποίησης υπέρ του «κράτους», δήλωσε ότι «μια μέρα, αυτές οι περιουσίες θα αξιολογηθούν στην επιτροπή και θα ανταλλαχθούν».

Επαναλαμβάνοντας ότι πλέον δεν αποδέχονται λύση στη βάση ομοσπονδίας και ότι η «νέα πολιτική της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι μια συμφωνία βασισμένη στη συνεργασία δύο κρατών», ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι το περιουσιακό πρόβλημα θα λυθεί με ανταλλαγή, επιστροφή ή αποζημιώσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η ολική (global) ανταλλαγή, όπως πρότεινε στο παρελθόν ο Ραούφ Ντενκτάς.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό
«Υπήρξαν ψηλές προσδοκίες από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ που δεν υλοποιήθηκαν»
Το μήνυμα του ΠτΔ για την Πρωτομαγιά-«Η Κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων»