Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών

Στην παρουσία πλήθους γυναικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στη Λευκωσία εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στην ΕΕ», που διοργάνωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Χατζηπαντέλα ανέδειξε ότι η ισότιμη παρουσία των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, όμως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο κ. Χατζηπαντέλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ισότητα των φύλων (EIGE) που επιβεβαιώνει ότι ακόμη και σε προηγμένες κοινωνίες οι γυναίκες χρειάζεται να κάνουν πολύ περισσότερα για να αποδείξουν αυτά που αξίζουν σε σχέση με τους άντρες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, είπε, ότι η Κύπρος διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ, με μόλις 24,8% των εργαζόμενων γυναικών να κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

«Όλα αυτά είναι που πρέπει να αλλάξουμε. Με πράξεις και πολιτικές και όχι μέσα από ευχολόγια. Επενδύοντας περισσότερο στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, αλλά και στην έρευνα για την εφαρμογή στρατηγικών και την προώθηση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που τερματίζουν τις ανισότητες και καταρρίπτουν τα στερεότυπα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηπαντέλα.

Ο κ. Χατζηπαντέλα απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην επερχόμενες ευρωεκλογές ώστε η Κύπρος να αποκτήσει δυνατή φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη. «Η Κύπρος είναι η γειτονιά μας, αλλά η Ευρώπη είναι το μεγάλο μας σπίτι. Εκεί όπου λαμβάνονται αποφάσεις και διαμορφώνονται πολιτικές που επηρεάζουν τον καθένα από εμάς», διαμήνυσε.

GMI_4578

Βιογραφικό Μιχάλη Χατζηπαντέλα

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1974, ενώ η καταγωγή του είναι από την κατεχόμενη Περιστερωνοπηγή. Είναι εγκεκριμένος λογιστής, κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από πανεπιστήμιο του Λονδίνου BA (Hons) και μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά MSc (Econ). Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως αρχηγός Άρματος στα

Τεθωρακισμένα, στα AMX30B2. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας HMI & Partners Ltd, Chartered Accountants, μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Αγγλίας και Ουαλίας (FCA) και μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Ορκωτών Λογιστών (ΑΙΑ).

Τον Ιούλιο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, το Σύστημα Υγείας μας κρατήθηκε όρθιο και η Κύπρος αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση στον ευρωπαϊκό χώρο. Η λειτουργία του πρώτου Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) Παίδων, η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, η ίδρυση Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην

Κύπρο, η συμφωνία για την κατοχύρωση διά Νόμου του Δικαιώματος στη Λήθη, η αναβάθμιση και επέκταση του μαστογραφικού προγράμματος με την εγκατάσταση τελευταίας τεχνολογίας μαστογράφων σε όλες τις πόλεις, η δημιουργία του Κέντρου Τραύματος και το νομοσχέδιο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, είναι μόνο μερικά από τα εξαιρετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν επί των ημερών του στο Υπουργείο Υγείας.

Η σύναψη διεθνών συνεργασιών και οι πρωτοπόρες συμφωνίες με μεγάλες χώρες, όπως το Ισραήλ, η Ιταλία και η Ισπανία, έμειναν ως παρακαταθήκη.

Διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Nicosia Mall. Επίσης, διδάσκει Οικονομικά και Λογιστική ως ειδικός επιστήμονας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει έντονη ανάμειξη στα κοινά, τα τελευταία 30 χρόνια. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Αρχής Ηλεκτρισμού και πρόεδρος του Σωματείου και της Εταιρείας Ανόρθωσης Αμμοχώστου.

Δειτε Επισης

Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό
«Υπήρξαν ψηλές προσδοκίες από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ που δεν υλοποιήθηκαν»
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες