Πάνω από 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε ρωσική επαρχία λόγω πλημμυρών

Πάνω από 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών στη ρωσική περιοχή Κουργκάν, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Ο κατακλυσμός που προκλήθηκε από τα χιόνια που λιώνουν ανάγκασε πάνω από 110.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στα Ουράλια της Ρωσίας, στη Σιβηρία και το Καζακστάν αφού μεγάλα ποτάμια, όπως ο Ουράλης, που διαρρέει το Καζακστάν και εκβάλλει στην Κασπία, υπερχείλισαν.

Οι ρωσικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα ότι η κατάσταση παραμένει «δύσκολη» στην περιοχή Όρενμπουργκ, στα Ουράλια, μια από τις περιοχές που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις ιστορικές πλημμύρες που σημειώνονται στη Ρωσία αλλά και στο γειτονικό Καζακστάν εδώ και μέρες.

Στην περιοχή Τομσκ, στη Σιβηρία, τα νερά του ποταμού Τομ έχουν κατακλύσει τους δρόμους, πλημμυρίζοντας ορισμένα σπίτια και αποκόπτοντας τρία χωριά από την περιφερειακή πρωτεύουσα, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.Οι ρωσικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα ότι η κατάσταση παραμένει «δύσκολη» στην περιοχή Όρενμπουργκ, στα Ουράλια, μια από τις περιοχές που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις ιστορικές πλημμύρες που σημειώνονται στη Ρωσία αλλά και στο γειτονικό Καζακστάν εδώ και μέρες.

Στην περιοχή Τομσκ, στη Σιβηρία, τα νερά του ποταμού Τομ έχουν κατακλύσει τους δρόμους, πλημμυρίζοντας ορισμένα σπίτια και αποκόπτοντας τρία χωριά από την περιφερειακή πρωτεύουσα, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους αυτές τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στο Καζακστάν, αλλά επίσης και στη Ρωσία. Και σε ορισμένες περιοχές, η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει.

«Τεταμένη η κατάσταση»

Ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Κουρένκοφ βρίσκεται στην περιοχή του Όρενμπουργκ, «όπου η κατάσταση αναφορικά με τις πλημμύρες παραμένει τεταμένη», όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες του στο Telegram.

Η στάθμη στον ποταμό Ουράλη στην περιοχή αυτή έφθασε τα 10,6 μέτρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Ξεπέρασε το επίπεδο που θεωρείται «κρίσιμο» καθώς και το ρεκόρ των 9,46 μέτρων που καταγράφηκε το 1942.

«Η πλημμύρα αυτής της χρονιάς ξεπερνά όλα τα ιστορικά δεδομένα παρατήρησης» στην περιοχή, δήλωσε η δημοτική αρχή του Όρενμπουργκ στο Telegram, επικαλούμενη τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δειτε Επισης

Έκανε αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση στο Μπελίζ, ήθελε να μεταβεί σε άλλη χώρα-Τον σκότωσε επιβάτης
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 20 οι νεκροί έπειτα από νέο αμερικανικό βομβαρδισμό του λιμανιού Ρας Ισα
Ο έξυπνος πόλεμος της Κίνας σε Τραμπ-Πώς το Πεκίνο χτυπά το «μαλακό υπογάστριο» της οικονομία των ΗΠΑ
Στα χνάρια του Τραμπ η Μελόνι-«Ελπίζουμε να κάνουμε τη Δύση μεγάλη ξανά»
Θετικές οι επαφές στην πενταμερή ΗΠΑ-Ευρωπαίων για την Ουκρανία
Μυστηριώδης μεγάλη μελανιά επανεμφανίστηκε στο χέρι του Τραμπ-Εικασίες για την υγεία του
Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα
Αισιόδοξος ο Τραμπ ότι θα υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα και την ΕΕ
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι τραυματίες στη Φλόριντα-Το Πανεπιστήμιο ενεργοποίησε σύστημα έκτακτης ανάγκης
Σχεδόν 300 Αμερικανοί ακαδημαϊκοί κατέθεσαν αίτηση για «επιστημονικό άσυλο» στη Γαλλία