Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες ότι βρεφονηπιοκόμοι στην Αλεξανδρούπολη έκλειναν 3χρονα σε σκοτεινή αποθήκη

Εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν οι καταγγελίες γονιών ότι δύο βρεφονηπιοκόμοι σε δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης εφήρμοζαν την απομόνωση των νηπίων ως διδακτικό μέτρο.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται πράξεις που διώκονται ποινικά, όπως έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν κληθεί σε πρώτη φάση να καταθέσουν ο αρμόδιος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αντιδήμαρχος και η διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Εκτός από την ποινική έρευνα διατάχθηκε, με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, πειθαρχική έρευνα εναντίον των δύο εμπλεκόμενων βρεφονηπιοκόμων οι οποίες ήδη τέθηκαν σε αργία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Μένια Πολυχρόνη, η υπόθεση πήρε το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη ύστερα από προφορική αναφορά γονέων ενός νηπίου για εγκλεισμό των παιδιών σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο χωρίς φυσικό φωτισμό και κλείδωμα του δωματίου με εξωτερικό σύρτη.

Όπως εξήγησε η κυρία Πολυχρόνη, η οποία εκπροσωπεί αρκετούς γονείς παιδιών του εν λόγω τμήματος του βρεφονηπιακού σταθμού, «η πρώτη αναφορά ενεργοποίησε περισσότερες, σχεδόν από όλους τους γονείς, αρχικά προφορικές και κατόπιν ακολούθησαν και γραπτές καταγγελίες τόσο στο δήμαρχο όσο και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η 25χρονη στη Μαγνησία «εκτοξεύτηκε» από το αυτοκίνητο-Διερχόμενο ασθενοφόρο έσωσε τους γονείς της
Επτά δικογραφίες στην Ελλάδα για τον ρόλο ΜΚΟ σε κυκλώματα δουλεμπόρων
Τραγωδία στη Μαγνησία-Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο, στη ΜΕΘ οι γονείς της
Το φορτηγό με τον Ουκρανό ήρθε με ταχύτητα και παρέσυρε τα δύο ΙΧ στα διόδια στην Εγνατία
Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον οδηγό του φορτηγού και η δική του εκδοχή για την τραγωδία στην Εγνατία
Γιατί προχώρησε στην ανακοίνωση του ΘΧΣ η Αθήνα-Τα μηνύματα που στέλνει
Tο ζευγάρι των Ελλήνων από την Ελβετία που απανθρακώθηκε στην Εγνατία-Μόλις είχαν φτάσει για τις διακοπές του Πάσχα
«Μονομερείς ενέργειες» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Ελλάδας
Συγκλονίζουν οι εικόνες της τραγωδίας στην Κοζάνη-Έλληνες που ήρθαν από Ελβετία για Πάσχα οι δύο νεκροί
Ανακοινώθηκε ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός-Ο χάρτης για Αιγαίο, Κρητικό και Ιόνιο Πέλαγος