Α. Δημητρίου: Να μην πάμε από πολλαπλές συντάξεις σε κάτι άλλο πολλαπλό

Θέλουμε να καταργήσουμε τις πολλαπλές συντάξεις και να μην δημιουργήσουμε κάτι άλλο πολλαπλό, είτε αυτό ονομάζεται φιλοδώρημα είτε άλλως πως, που δεν θα εξυπηρετήσει το σκοπό τον οποίο θέλουμε και θέλουν και οι πολίτες και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, δήλωσε την Παρασκευή η Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων για το θέμα των πολλαπλών συντάξεων, η κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι το θέμα αυτό είναι «προκλητικό» και πρέπει να εξεύρουμε λύση επιτέλους.

"Εγώ θέλω να αναγνωρίσω την θετική συμβολή όλων, παρόλα ταύτα χρειάζεται να βρούμε τον ενδεδειγμένο, τον ορθό νομικό, συνταγματικό τρόπο για να μπορέσουμε να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για να επιλύσουμε το ζήτημα", ανέφερε.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνέχισε λέγοντας ότι και σήμερα όπως και στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών, τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές, δηλαδή να είναι μόνο μια σύνταξη, να σταματήσει όλο αυτό που γίνεται με διάφορες συντάξεις, επαγγελματικές κλπ, κάποιος να μην μπορεί να είναι αξιωματούχος και παράλληλα συνταξιούχος, καθώς και η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης.

"Είπαμε ότι θα ξαναβρεθούμε το συντομότερο δυνατό να δούμε πως προχωράμε γι' αυτό το ζήτημα γιατί εγείρονται θέματα αντισυνταγματικότητας, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι εισήγηση την οποία ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών, έχουμε εμείς τις δικές μας εισηγήσεις και προτάσεις νόμου και όλα αυτά πρέπει να τα συγκεκριμενοποιήσουμε σε ένα κείμενο, το οποίο ακριβώς δεν θα έχει νομικά θέματα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε", ανέφερε η κ. Δημητρίου.

Σε ερώτηση ώς προς τα θέματα αντισυνταγματικότητας, είπε ότι είναι διάφορα τα ζητήματα και γι’ αυτό το λόγο θα τους δοθούν και οι γνωματεύσεις και η θέση της Νομικής Υπηρεσίας γραπτώς "για να δούμε ακριβώς τα θέματα τα οποία έχουν εγερθεί και είναι αρκετά".

"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι εισηγήσεις θεωρούμε ότι δεν αγγίζουν τις κατευθυντήριες γραμμές που είχα πει προηγουμένως και αυτό είναι το ζήτημα και θα τα δούμε όλα μαζί", ανέφερε.

Η κ. Δημητρίου απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι θέλουμε να καταργήσουμε τις πολλαπλές συντάξεις "και να μην δημιουργήσουμε κάτι άλλο πολλαπλό, είτε αυτό ονομάζεται φιλοδώρημα είτε άλλως πως, που δεν θα εξυπηρετήσει το σκοπό τον οποίο θέλουμε και θέλουν και οι πολίτες γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί".

"Αλλά θέλω να πιστώσω όλους και ούτε μηδενίζουμε την προσπάθεια οποιουδήποτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να φέρουμε ένα αποτέλεσμα και να σταματήσει αυτό που υπάρχει. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο, είναι η δουλειά μας και υποχρέωσή μας και αυτό θα πράξουμε", ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία προσπαθούν να προχωρήσουν με τροποποίηση του νόμου και γι’αυτό ζήτησαν και τις νομικές γνωματεύσεις και θα ξανασυναντηθούν, λέγοντας ότι «θα βρούμε τον τρόπο, στο τέλος της ημέρας γνωρίζετε πολύ καλά ότι εάν δεν βρεθεί - που εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξη, γιατί υποχρέωσή μας είναι - ο βουλευτής διατηρεί το δικαίωμά του να ψηφίσει τις προτάσεις νόμου οι οποίες έχουν συζητηθεί και είναι κατατεθειμένες και ας προχωρήσουν στο δικαστήριο για να ασκήσει την κοινοβουλευτική πολιτική πίεση που απαιτείται».

"Εμείς δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βρούμε τον δρόμο και θα ξεπεράσουμε τις νομικές σκοπέλους", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δικαίωμα πλήρους μέλος του Διεθνούς Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του ΟΤΚ το ψευδοκράτος
Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινά από Σαγκάη ο «Προμηθέας»-Οι τρεις πυλώνες της πολιτικής Υπ. Ενέργειας
Στην αντεπίθεση ο Ιωάννου, απαντά σε ΑΚΕΛ-«Άδικο να αναζητούνται ευθύνες στο ΥΠΕΣ για παραλείψεις άλλων»
Μ. Ραουνά: Επιτυχής Προεδρία ΕΕ η ύψιστη προτεραιότητα για την Κύπρο
Υποστήριξη για επίλυση θεμάτων στην ΤΑ ζήτησε ο Δήμαρχος Πάφου στη συνάντηση με ΓΓ ΑΚΕΛ
Ετοιμάζονται για τα πανηγύρια στα κατεχόμενα-Παράνομη επίσκεψη από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο
Στο «δικαστήριο» μεταφέρθηκε το θέμα της «εκλογής» του «προέδρου» της «βουλής»
Δεν είναι αντίθετος με Σύνταγμα ο νόμος για επιπτώσεις στο περιβάλλον
Υπό εξέταση νέος γύρος αδειοδότησης για υπεράκτια κοιτάσματα φυσικού αερίου-Στην αγορά γύρω στο 2027
Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις-«Μία γάγγραινα που απασχολεί την κοινωνία»