Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού κρούει η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου, η οποία προέβη την Παρασκευή σε συστάσεις προς το κοινό, για τα αυξημένα επίπεδα σκόνης τα οποία παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην ατμόσφαιρα και οι αναμενόμενες αυξημένες θερμοκρασίες των επόμενων ημερών.

Όπως τονίζει, «σε περίπτωση που η σκόνη κατέβει σε επίπεδα εδάφους, τότε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες πνευμονοπάθειες, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες και πνευμονική ίνωση, συστήνεται όπως αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και παραμένουν ιδιαίτερα συνεπείς με τη φαρμακευτική τους αγωγή».

«Εάν παρουσιάσουν», σημειώνει, «συμπτώματα επιδείνωσης, όπως δυσκολία στην αναπνοή, ερεθιστικό βήχα, συριγμό ή βράγχος φωνής να επικοινωνήσουν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους».

Εξάλλου, προσθέτει πως «εάν οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα αυξηθούν περαιτέρω, τότε οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) θα πρέπει να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας».

Σημειώνει, επίσης, ότι το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή Air Quality Cyprus του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, για την ωριαία ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
Τρεις κύριες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έπληξαν οι ΗΠΑ-«Ήταν μία θεαματική στρατιωτική επιτυχία»
LIVE: Χάος στη Μέση Ανατολή μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο-Ιρανική επίθεση στο Μπεν Γκουριόν
Η φημολογία για ανασχηματισμό, το κατάλληλο timing και οι εκτιμήσεις για τα πρόσωπα
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
Επιπολαιότητες, (επιλεκτικές) διαρροές και ανεξήγητοι χειρισμοί συντηρούν την Αστυνομία ως αγκάθι
Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»