Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»

Την επιβολή ποινής κάθειρξης 19 ετών ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας του ποινικού δικαστηρίου του Παρισιού σε βάρος του Σαλίμ Μπεραντά, γνωστού στον Τύπο με το προσωνύμιο «ο βιαστής του Tinder», ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε ή επιτέθηκε σεξουαλικά σε 17 γυναίκες το διάστημα μεταξύ 2014-2016.

Πρόκειται για μια πολύ «σοβαρή» ποινή, με το μέγιστο που προβλέπεται να ανέρχεται σε 20 χρόνια, για εκείνον που «κατέστρεψε 17 ζωές», επισήμανε ο γενικός εισαγγελέας Φιλίπ Κουρογιέ.

Η ποινή αυτή δικαιολογείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από τον αριθμό των θυμάτων που παρέσυρε στο σπίτι του αυτός ο φωτογράφος, ηλικίας 38 ετών σήμερα, μέσω ιστότοπων γνωριμιών και την «επικινδυνότητα» αυτού του «εγωκεντρικού ανικανοποίητου κυνηγού», ο οποίος αμφισβήτησε όλα τα γεγονότα.

Μπροστά στις ενάγουσες που ήρθαν να καταθέσουν με τις «πληγές τους ακόμα ανοικτές», ο Σαλίμ Μπεραντά παρέμεινε «άκαμπτος», «έχοντας οχυρωθεί στο τσιμεντένιο καταφύγιο της άρνησής του», κατήγγειλε ο γενικός εισαγγελέας.

Ο κατηγορούμενος, που πρότεινε συνεδρίες φωτογραφίας στο στούντιό του, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι του, υποστήριξε ότι όλες αυτές οι σχέσεις ήταν συναινετικές.

Οι ενάγουσες, ηλικίας περίπου 20 ετών οι περισσότερες εκείνη την εποχή, προσέρχονταν καθημερινά στο δικαστήριο για να καταθέσουν, από την έναρξη της δίκης τη Δευτέρα.

Ήταν παρούσες σήμερα στη δικαστική αίθουσα, ενώ ο εισαγγελέας επανερχόταν στην ιστορία κάθε μιας για να περιγράψει τον τρόπο δράσης, σχεδόν ολόιδιο, του κατηγορουμένου, ο οποίος ήρθε από το Μαρόκο στη Γαλλία σε ηλικία 20 ετών.

«Είναι επικίνδυνος», διότι «δεν έχει καμία ικανότητα ενδοσκόπησης», πρόσθεσε ο εισαγγελέας, υπενθυμίζοντας πως έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του σε μια άλλη υπόθεση για παρόμοια γεγονότα. «Πώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αλλάξει συμπεριφορά… Δεν παραδέχεται τίποτα».

Η ετυμηγορία αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό
Η ΕΕ ετοιμάζει αντίμετρα 95 δισ. αν ο Τραμπ δεν κάνει συμφωνία για τους δασμούς
Η πολυετής σύγκρουση Ινδίας με Πακιστάν για το Κασμίρ-Οι σύμμαχοι της κάθε πλευράς και οι ισορροπίες