Γ. Παναγιώτου: Δεν συμβιβαζόμαστε με την τουρκική κατοχή και εργαζόμαστε για επανένωση

Δεν συμβιβαζόμαστε με την τουρκική κατοχή και έχουμε ιστορικό καθήκον να εργαζόμαστε για το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Σε ομιλία του της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λάρνακα, όπου τελέστηκε Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι «ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός είναι το σαράκι της φυλής είναι ο καταραμένος διχασμός. Η Κύπρος ιστορικά πλήρωσε την διχόνοια ακριβά» ανέφερε, και πρόσθεσε πως «ευθύνη όλων μας είναι η διαφύλαξη της ενότητας που αποτελεί την κεφαλαιώδη προϋπόθεση για να νικήσουμε, για να δημιουργήσουμε και να μεγαλουργήσουμε».

Η εθνική ενότητα, σημείωσε, «αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και ως η Κυβέρνηση της χώρας εργαζόμαστε μεθοδικά και αποφασιστικά για να την οικοδομήσουμε και να τη σταθεροποιήσουμε, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή που έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη μετάβαση σε μια νέα πολιτική εποχή συνεννόησης και συνεργασίας, χωρίς μηδενιστικές αλληλοκατηγορίες και ισοπεδωτικές αντιπαραθέσεις».

Οδεύουμε προς το μέλλον ενωμένοι, συνέχισε, και πρόσθεσε πως «διακρίνουμε τα μεγάλα από τα μικρά, τα ασήμαντα από τα σημαντικά και αντιμετωπίζουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος».

Αναφερόμενος στα 50 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την βάρβαρη τουρκική εισβολή, ο Υπουργός Εργασίας είπε πως «δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή. Ξέρουμε πλέον καλά, επειδή έχουμε όλοι καταστεί πιο σοφοί, ότι ο επεκτατισμός, οι τακτικισμοί και η αδιαλλαξία της Τουρκίας δεν ξεχωρίζουν κόμματα και Κυβερνήσεις».

Έτσι, σημείωσε, «έχουμε ιστορικό καθήκον να εργαζόμαστε μαζί για τη συνοχή της κοινωνίας μας και για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, για το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας. Συνεχίζουμε ομαλά και σταθερά για να πετύχουμε περισσότερα ανταποκρινόμενοι στις ελπίδες και τις προσδοκίες των πολιτών για πρόοδο και ανανέωση σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Παναγιώτου «αυτές τις μέρες ειδικά, 200 και πλέον χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση και σχεδόν 70 χρόνια μετά από τον κυπριακό απελευθερωτικό αγώνα, είμαστε περήφανοι επειδή μπορούμε να βοηθούμε ουσιαστικά για την ειρήνη στον κόσμο και την περιοχή».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε, «ως επικεφαλής μιας δικής της παγκόσμιας διπλωματικής πρωτοβουλίας βρίσκεται στην πρωτοπορία της διεθνούς συνεργασίας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό που βιώνει ξανά την τραγικότητα του πολέμου στην περιοχή μας. Αποδεικνύοντας μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο ότι οι επαναστάσεις και οι αγώνες του λαού μας για την ελευθερία του, γέννησαν κράτη που είναι φίλοι της ειρήνης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι της Δοξολογίας προέστη ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος και σ’αυτήν παρέστησαν ο Έπαρχος και ο Δήμαρχοςτης  Λάρνακας, βουλευτές, ο Αστυνομικός Διευθυντής της πόλης, ο Ταξίαρχος της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Λάρνακας και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Ταλαντεύεται στην ζυγαριά η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης-Οι μπερδεμένοι ρόλοι και η γυναίκα του Καίσαρα
Στα ελληνοτουρκικά στραμμένη η προσοχή-Στάση αναμονής για το Κυπριακό με μηνύματα από τη Λευκωσία
Ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα για το κύκλωμα μαστροπείας-Σε δίκη τρεις, ελεύθερη η 27χρονη
Πολύπλευρο το πρόβλημα της υπογεννητικότητας-Αγκάθι το κόστος ζωής και οι χαμηλοί μισθοί
Η αλλαγή σκυτάλης στην Ουάσιγκτον, ο στρατηγικός διάλογος και η προεργασία του Προέδρου
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την μαφιόζικη εκτέλεση του 39χρονου Τούρκου στην Ελλάδα
Με αναφορές στο Κυπριακό η ακρόαση της υποψήφιας επιτρόπου για τη διεύρυνση Μάρτα Κος
Κατέστρεψε σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα το Ισραήλ-Νεκρά δύο μέλη της οργάνωσης
Επίθεση «υπεξ» σε Μπορέλ για τις αναφορές για τη Σύνοδο του Κιργιστάν-Κατηγορεί την Ε.Ε. για το Κυπριακό
Χειροπέδες σε 21χρονο για εμπρησμό οχήματος στο Στρόβολο