Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία

Εντός της ημέρας αναμένεται να αφιχθεί στο Κατάρ η ισραηλινή αντιπροσωπεία για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση του Ισραήλ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο διοικητής της Μοσάντ Ντέντι Μπαρνέα. 

Όπως έγινε γνωστό από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στόχος της ισραηλινής πλευράς είναι η επίτευξη εκεχειρίας διαρκείας 42 ημερών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 40 ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς στη Γάζα.

Επισημαίνεται επίσης ότι κατόπιν της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του διευρυμένου Υπουργικού Συμβουλίου για ζητήματα ασφαλείας και άμυνας, «δεν δόθηκε απόλυτη ελευθερία διαπραγμάτευσης στην αντιπροσωπεία υπό τον Μπαρνέα, ωστόσο το επιτρεπόμενο πλαίσιο χειρισμών κρίνεται αρκετό για την επανέναρξη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης». 

Όσον αφορά την διάρκεια των συνομιλιών προς επίτευξη εκεχειρίας, ισραηλινές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «είναι δυνατόν να κρατήσουν άλλες δυο εβδομάδες» και ότι «αναμένεται να είναι αργές». Παρότι επισήμως στο Ισραήλ ανακοινώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμας «θα παραμείνουν έμμεσες», αναλυτές της κρατικής τηλεόρασης μεταφέρουν εκτιμήσεις αξιωματούχων ότι «δεν αποκλείεται οι συζητήσεις να πραγματοποιηθούν και με απευθείας επαφές με εκπροσώπους της Χαμάς «καθότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η επικοινωνία μεταξύ της ηγεσίας του πολιτικού σκέλους της οργάνωσης στο Κατάρ με τον επικεφαλής της στην Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, έχει αποκατασταθεί. 

Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα αναχωρούσε χθες για την καταρινή πρωτεύουσα. Ωστόσο, η διάρκεια των συνεδριάσεων του πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια του διευρυμένου Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα ασφαλείας και άμυνας διήρκησαν περισσότερο από το αναμενόμενο. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χαμενεΐ για Ραΐσι: Προσευχόμαστε να επιστρέψει, δεν θα διαταραχθεί το έργο της χώρας
Χιλιάδες ισραηλινοί διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ απαιτούν παραίτηση Νετανιάχου και επιστροφή των ομήρων
Αυτό είναι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο–Σκοτώθηκε μεταδίδουν Ισραηλινά μέσα (pics)
Συνεχής ενημέρωση Μπάιντεν για την πτώση του ελικοπτέρου με τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί
Δύσκολες οι συνθήκες για εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου- Αγνοούνται και διασώστες
Sky News: Θα υπάρξει μεγάλη μυστικότητα από το Ιράν για το περιστατικό με το ελικόπτερο του προέδρου
Περισσότεροι από 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Επίθεση με ουκρανικό drone εναντίον μίνιμπας στη Χερσώνα–Ένας νεκρός
BINTEO: Θρίλερ στο Ιράν-Αγνοείται ο Προέδρος λόγω αναγκαστικής προσγείωσης του ελικοπτέρου που τον μετέφερε
Έφηβος παραλίγο να χάσει τη ζωή του μετά από ατύχημα που είχε με τον φορτιστή τηλεφώνου