Πρόεδρος: Με πολιτική βούληση μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο επανέναρξης συνομιλιών

Με πολιτική βούληση μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, λέγοντας ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο θα επιστρέψει στην Κύπρο τον Απρίλη.

Ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση που θα έχει το Σάββατο με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα επιδιώξει να μάθει για τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσει, και ερωτηθείς αν ισχύουν πληροφορίες πως τα ΗΕ θα αναμένουν να ολοκληρωθούν οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία για να κινήσουν την όποια πιθανή διαδικασία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «όχι, δεν συζητήθηκε το δεύτερο ερώτημα σε σχέση με το μέχρι πότε θα αναμένουν τα Ηνωμένα Έθνη".

Θα βρεθώ το Σάββατο με την κ. Ολγκίν, η οποία αναχωρεί την Κυριακή. Άρα, μάλλον είναι η τελευταία συνάντηση σε αυτό τον γύρο της επίσκεψης. Θα έρθει ξανά στην Κύπρο τον Απρίλιο αφού επισκεφθεί και αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών κρατών μελών της ΕΕ και τις Βρυξέλλες, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι "όλο αυτό το διάστημα ήμουν σε τηλεφωνική επαφή με την κ. Ολγκίν, αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να με ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών της, να ανταλλάξουμε απόψεις".

Σε σχέση με τη μεθοδολογία, ο Πρόεδρος είπε ότι στο Κυπριακό η μεθοδολογία είναι μέρος της ουσίας και δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τη μεθοδολογία από την ουσία. Αυτό, είπε, "ήταν κάτι που συζητήσαμε με την κ. Ολγκίν και από την πρώτη μας συνάντηση, αυτή είναι η θέση μας και θεωρώ ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη μεθοδολογία από την ουσία όταν μιλάμε για το Κυπριακό".

"Θέλω να πω ότι αν υπάρχει πολιτική βούληση- από δικής μας πλευράς είναι δεδομένη και χαίρομαι που αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα και είχαμε τον διορισμό της κ. Ολγκίν – μπορούμε ναι να φτάσουμε στον στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών. Να δούμε, να ενημερωθούμε και αύριο. Είναι μια προσπάθεια, όπου χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί με ένα και μοναδικό στόχο, την επανέναρξη των συνομιλιών" κατέληξε.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 37χρονος για κλοπή καλωδίων και εργαλείων αξίας 140 χιλιάδων ευρώ
Χειροπέδες σε 52χρονο πρώην υπάλληλο ψαραγοράς για κλοπή πέραν των 37 χιλιάδων ευρώ
Πήγαν να ληστέψουν πολυκατάστημα, δεν τα κατάφεραν και επιχείρησαν να φύγουν από την Κύπρο
Αντίδραση Αθήνας για το «Μακεδονία» της Σιλιάνοφσκα-«Παραβιάζεται κατάφωρα η Συμφωνία των Πρεσπών»
Προανήγγειλε διυπουργική σύσκεψη για Εθνική Στρατηγική για ορεινές κοινότητες ο Ιωάννου
Τα ρίχνει στη μητέρα ο πατέρας στη Βραυρώνα-«Δεν ήξερα ότι στη σακούλα υπήρχε νεκρό βρέφος»
Ν. Χριστοδουλίδης: Να ξεκαθαρίσω ότι λύση δύο κρατών, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς
Ν. Παπαδόπουλος: Κάποιοι έχουν προδιαγράψει την ήττα μας, ψήφος στο ΔΗΚΟ δεν είναι χαμένη ψήφος
Δεν θα δεχθεί εμπλοκή Εισαγγελέα, Βοηθού και Αστυνομίας στις έρευνες η οικογένεια Θανάση-Πώς τοποθετείται η δικηγόρος της
Υπ. Γεωργίας: Aνάγκη να πορευθούμε ενωμένοι, παραδίδοντας στις νεότερες γενιές μια ελεύθερη πατρίδα,